Turkcell’in 500 Kardelen’i daha universiteyi kazandı Turkcell’in CYDD, TOG ve TESYEV ile birlikte yuruttuğu “Kardelenler” projesi kapsamında eğitim bursu alan 500 kız oğrenci, universite sınavında başarılı oldu. Kardelenler, kazandıkları universitelerde aldıkları eğitim sonrası hayatlarına doktor, oğretmen, mimar, muhendis, eczacı ve hukukcu olarak devam edecekler. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı gereği “eğitimde fırsat eşitliği”ni desteklemeyi ilke edinen Turkcell, toplumsal ve maddi gerekcelerle eğitim hakkından mahrum kalabilen kız cocuklarının meslek sahibi cağdaş bireyler olma yolundaki mucadelesine destek vermeye devam ediyor. Turkcell’in, 14 yıldır kararlılıkla surdurduğu Kardelenler projesi, bu yıl 500 kız oğrencinin daha universite hayallerini gerceğe donuşturdu. Muhendislik, oğretmenlik ve hukuk revacta Universiteyi kazanan Kardelenler en cok muhendislik, eğitim, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, tıp ve sağlık bilimlerinin ceşitli bolumlerini tercih etti. Kardelenler’in daha cok muhendislik, oğretmenlik ve hukuk bolumlerine rağbet gostermesi dikkat cekti. Kazandıkları universitelerde eğitim hayatlarına başlayan Kardelenler’in arasında molekuler biyoloji ve genetik, biyomedikal muhendisliği, organik tarım, gastronomi ve mutfak sanatları gibi yenilikci meslekleri kendilerine hedef olarak belirlemiş kızlarımız da bulunuyor. Sevilengul: “Amacımız kızlarımızın geleceğe guvenle bakabilen, meslek sahibi, uretken bireyler olmaları” Universiteyi kazanan Kardelenler’in başarısıyla gurur duyduğunu soyleyen Turkcell Genel Mudur Yardımcısı Burak Sevilengul, “Bugun, Birleşmiş Milletler’in her yıl kutladığı 11 Ekim Dunya Kız Cocukları Gunu olması dolayısıyla bizler icin ayrı bir oneme sahip. Turkcell olarak kız cocuklarının desteklenmesinin, guclendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece onemli olduğunun bilincindeyiz. 14 yıldır buyuk bir inancla buyuterek surdurduğumuz ve toplumumuzun da buyuk desteğini alan Kardelenler projemiz, bu anlamda sadece Turkiye’ye değil dunyaya da ornek olmuş bir proje. Bu yıl da kızlarımızın universiteyi kazandıklarını ve meslek sahibi olma yolunda adım attıklarını, geleceklerine sahip cıktıklarını gormek bizim icin buyuk bir gurur ve mutluluk kaynağı. Amacımız kızlarımızın geleceğe guvenle bakabilen, meslek sahibi, uretken bireyler olmaları. Eğitimlerine başarıyla devam eden Kardelenler arasında bu yıl 500 kızımız daha, ileriki yıllarda ulkemize, insanımıza hizmet vermek istedikleri meslekleri sectiler. Turkcell ailesi olarak kızlarımızın başarılarına vesile olmak bizi cok mutlu ediyor” dedi. Kardelenler hakkında Ekonomik nedenlerle oğrenimlerine devam edemeyen kız cocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 2000 yılında başlatılan projede bugune dek 100.000’i aşkın burs verildi. Proje kapsamında, Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde liseli, muhendislik fakultelerinde okuyan universiteli ve engelli kız oğrencilere eğitim bursları veriliyor. __________________