Turkcell’in Kardelenleri oğretmen oldu Turkcell’in Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde yuruttuğu “Kardelenler” projesi kapsamında eğitim bursu alan 30 Kardelen okullarını oğretmen olarak bitirmenin mutluluğunu yaşıyor. Turkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in, Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız cocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yuruttuğu Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında eğitim bursu alan ve 2013-2014 eğitim-oğretim yılında ceşitli eğitim fakultelerinden mezun olan 30 Kardelen, oğretmen olmanın gururunu yaşıyor. Sevilengul: “Kardelen oğretmenlerimiz binlerce cocuğumuza ışık tutacak” Konuyla ilgili acıklama yapan Turkcell Genel Mudur Yardımcısı Burak Sevilengul, “Turkcell olarak kız cocuklarının desteklenmesinin, guclendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece onemli olduğunun bilincindeyiz. 14 yıldır buyuk bir inancla buyuterek surdurduğumuz ve toplumumuzun da buyuk desteğini alan Kardelenler projemiz, bu anlamda sadece Turkiye’ye değil dunyaya da ornek olmuş bir proje. Şimdi 30 kızımız daha, en kutsal mesleklerden biri olan oğretmenlik icin eğitimlerini tamamlamış durumda. Kardelen oğretmenlerimiz emek dolu bu yolda kendileri gibi guclu bir gelecek kurmak isteyen binlerce cocuğumuza ışık tutacak. Bu vesileyle hem Kardelenlerimizin hem de Turkiye’nin dort bir yanında ozveri ile gorev yapan tum oğretmenlerimizin Oğretmenler Gunu’nu kutlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Kardelenler Hakkında Ekonomik nedenlerle oğrenimlerine devam edemeyen kız cocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 2000 yılında başlatılan projede bugune dek 100.000’i aşkın burs verildi. 17 bin Kardelen lise, 2 bin Kardelen de universite mezunu oldu. Universiteden mezun olanlar arasında meslek hayatına atılarak doktor, avukat, hemşire ve oğretmen olan Kardelenler var. Proje kapsamında, Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde liseli, muhendislik fakultelerinde okuyan universiteli ve engelli kız oğrencilere eğitim bursları veriliyor. __________________