Turkcell’den Bursalı girişimci kadınlara tam destek
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- Turkcell’den Bursalı girişimci kadınlara tam destek
-
11-10-2019, 22:51:01Kayıtlı ÜyeTurkcell, Bursalı gazeteciler ile girişimci kadınları bir araya getirdi Turkcell’den Bursalı girişimci kadınlara tam destek Kadınların guclendirilmesine yonelik projeleriyle Birleşmiş Milletler tarafından dunyaya ornek gosterilen Turkcell, Turkiye İsrafı Onleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik uretime katılımını artırmak amacıyla hayata gecirdiği “Ekonomiye Kadın Gucu” projesi kapsamında Bursalı gazetecilerle bir araya geldi. Projeyle ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda Bursalı girişimci kadınlarla buluşan gazetecilere projeyle ilişkin Bursa’ya ozel bilgiler de verildi. Turkcell, Turkiye İsrafı Onleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle kadınların ekonomik uretime katılımını artırmak amacıyla hayata gecirdiği “Ekonomiye Kadın Gucu” projesi kapsamında Bursa’da bir basın sohbet toplantısı duzenledi. Bursalı kadın gazetecilerin ve girişimci kadınların katılımıyla projeye dikkat cekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla duzenlenen toplantıda Ekonomiye Kadın Gucu projesinde gelinen nokta ve Bursa iline ozel bilgiler paylaşıldı. Bursa’da kullanılan kredi miktarı yıllık 3 milyon TL Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Muduru Aslı Unlu’nun ev sahipliğinde Bursa Hilton Otel’de duzenlenen basın toplantısında, Bursa’da kadın girişimcilerin kendi ayakları uzerinde durmasına destek olmak amacıyla acılan şube sayısının 6’ya, Ekonomiye Kadın Gucu Projesi’nden faydalan aktif uye sayısının 2 bin 779’a, tum şubelerde kullanılan mikrokredi miktarının yıllık ortalama 3 milyon TL olduğu acıklandı. Turkcell’in mikrokredi desteğinin yanı sıra iletişim ve teknoloji gucunu dar gelirli girişimci kadınlarla buluşturmak icin yola cıktığı projede Turkiye’nin dort bir tarafında 70 bin kadına destek veriliyor. Unlu: “Amacımız kadınlarımızı iletişim ve teknoloji gucumuzle desteklemek” Toplantıda proje hakkında acıklamalar yapan Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Muduru Aslı Unlu, “Turkiye’de kadınların işgucune katılımı ve toplumsal hayattaki rolunun daha etkin olması icin fırsat eşitliğini her alanda onemsiyor, kadınlarımızın guclenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yurutmeye hem de icinde olmaya ozen gosteriyoruz. Bu kapsamda Eylul 2012’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle Ekonomiye Kadın Gucu projemizi hayata gecirdik. Ekonomiye Kadın Gucu ile şu anda 70 bin kadınımıza destek sağlıyoruz” dedi. Bursa’da projeye yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayan Aslı Unlu sozlerine şoyle devam etti: “Bursa’da 2779 girişimci kadın projemizden faydalanıyor. Girişimci kadınlarımız, el işinden takı tasarımına, dokumacılıktan terziliğe ve restoran işletmeciliğine ornek teşkil edecek pek cok calışma ortaya koyuyor. Bugun sizleri el emeği, goz nuru urunler yaratan kadınlarımızla bir araya getirmek ve bu kadınlarımızın hayallerini gercekleştirmelerine yardımcı olmak icin daha cok seslerini duyurmak istedik. Kısa surede emeklerinin karşılığını alacağına yurekten inandığım, hem kendi hem de cevresindeki insanların hayatlarında onemli farklar yaratan girişimcilerimizi cesaretlerinden dolayı bir kez daha kutluyorum. Turkiye’nin www.ekonomiyekadingucu.com sitesi uzerinden daha fazla destekle bu projeyi buyuteceğine inancımız tam” dedi. 500 girişimci kadın eğitim aldı Turkcell bugune kadar İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Şanlıurfa, Tokat ve Aydın olmak uzere 10 ilde 11 ayrı programla toplam 500 girişimci kadına Ozyeğin Universitesi eğitmenlerinin katkılarıyla eğitimler verdi. Daha etkin ve başarılı bir iş hayatı icin temel bilgiler iceren, girişimci kadınların kişisel gelişimlerine ve iş dunyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla gercekleştirilen yuz yuze eğitimlerin yanı sıra Turkcell’in Mobil Eğitim altyapısıyla da ek katkılar sağlandı. Girişimci kadınların urunleri N11.com’da Projeden faydalanan girişimci kadınların el emeği goz nuru urunleri n11.com’la yapılan işbirliği sayesinde milyonların beğenisine de sunulmuş durumda. Ekonomiye Kadın Gucu projesinden aldıkları mikrokrediler ile urettikleri eşsiz guzellikteki urunler N11.com’da acılan Turkcell El Emeği Mağazası’nda sahiplerini bekliyor. Bursa’da ornek başarı oykuleri Mikrokrediden faydalanarak iş sahibi olan ve işlerini buyuten Bursalı Hande Tav, Nefise Demir Yurdakul ve Ayşe Saadet Akgun’un hikÂyeleri mikrokredi sisteminden yararlanmak isteyen diğer kadın girişimcileri cesaretlendirecek ve onlar icin ornek oluşturacak nitelikte... “İşlerimi buyuterek daha cok kişiye istihdam yaratmak istiyorum” Hande Tav: “1969 Bursa doğumluyum, evli ve 2 cocuk annesiyim. İş hayatına Halk Eğitim Oğretmenliği ile başladım. Eşimle evlendikten sonra oğreticiliğe ara verip kendi dukkÂnımı actım. Ev tekstili, mefruşat ve organizasyon alanlarında hizmet verdim. Mikrokrediyle ilk tanıştığımda 700 TL kredi kullandım. İlk kredimi dukkÂnım icin bir makine alarak kullandım. İlerleyen surecte kredi miktarları artıkca işlerim icin buyuk destek sağlamış oldum. Cevremdeki kadınlara iş olanağı sağlamak amacıyla mikrokrediyi surekli oneriyor ve programa yeni uyeler kazandırıyorum. Mikrokrediden ve Ekonomiye Kadın Gucu projesinin sağladığı destekten dolayı cok mutluyum.” “Mikrokredi ile sermaye sıkıntımı cozdum” Nefise Demir Yurdakul: “1961 Bursa doğumluyum. Ailemin maddi durumu yeterli olmadığı icin ilkokuldan sonra okula devam edemedim ve calışarak onlara maddi-manevi destek oldum. Kendi cabamla dikiş, nakış ve elişi yapmayı oğrendim. Evleyim ve bir oğlum var. Oğluma daha iyi bir hayat sunabilmek icin calışmak zorundayım. Şu anda nikah şekeri, elişi yapımı, keceden canta ve anahtarlık uretiyorum. İlk zamanlar sermaye sıkıntısı cektim. Bu duruma care ararken bir arkadaşımdan mikrokrediyi duydum. Bursa mikrokredi şubesinden bilgi edindikten sonra benim gibi iş yapan arkadaşlarımla beş kişilik bir grup oluşturduk. Uc gunluk mikrokredi eğitiminin ardından ilk kredimi aldım. Şu anda işlerim cok guzel gidiyor. Hedefim ilerleyen zamanlarda işlerimi buyutmek. Turkcell Ekonomiye Kadın Gucu projesine bizlere sağladıkları imkÂnlardan dolayı teşekkur ederim.” “Ekonomiye Kadın Gucu Projesi ile işlerimi buyuteceğim” Ayşe Saadet Akgun: “1950 Bursa doğumluyum. Mikrokrediyle 2011 yılında tanıştım. Aldığım kredilerle işim icin malzeme aldım. Urettiğim sus eşyalarını Mudanya’da kurulan pazarda sergiliyorum ve satış yapıyorum. Yakalamış olduğum bu başarının devamlılığını sağlayabilmek icin Turkcell’in Ekonomiye Kadın Gucu projesinden destek almaya devam edeceğim.” Ekonomiye Kadın Gucu hakkında: Turkcell, 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Turkiye İsrafı Onleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde dar gelirli, girişimci kadınlar icin cepten kalkınma seferberliği başlattı. Ekonomiye Kadın Gucu adlı seferberlik sayesinde dunyada ilk defa bir mobil operator, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borclanma’ modelini hayata gecirmiş oldu. Turkcell’in teknolojisiyle guclendirilen sosyal borclanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borc verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borclanma modeli sayesinde gelen destek ise 1 milyon TL’yi gecmiş durumda ve 70 bin kadın mikrokrediden faydalanıyor. Projeye destek vermek isteyen herkes operatoru ne olursa olsun, FON yazıp 5886’ya SMS gondererek proje havuzuna 5 TL bağış yapabiliyor. Ayrıca www.ekonomiyekadingucu.com uzerinden de (havale/EFT, kredi kartı, Turkcell Cuzdan ) dar gelirli girişimci kadınları desteklemek mumkun. __________________