Beğeni istemiyorum arkadaşlar okurum diyenler yazsın lutfen
Kadir Gecesine kadar bizlerle kac kardeşim Kelime-i Tevhid okur?
En az 1,000 okurum veya 70,000 okurum bir tevhid hatmi yaparım derseniz sayıları lutfen yazın..
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Velilerden Muhyittîn-i Arabî şoyle diyor:
LA İLAHE İLLALLAH kelimesi 70.000 defa okunursa onu okuyanın yahut da okuyup da hediye edilecek şahsın kurtuluşunda muessir olur.
Ben de bu zikri 70.000 defa okuymuştum. Lakin kimsenin adına niyet ve hediye etmemiştim.
Bir gun bir yerde yemek yerken hal ve keşif sahibi bir cocuğun elini yemeğe goturur goturmez ağladığını gordum.
Cocuk sebebini soranlara, cehennemi gorduğunu, annesinin orada azab cektiğini ve bu yuzden ağladığını soyledi.
İcimden dedim ki:
"ALLAH'ım, biliyorsun ki tevhid kelimesini 70.000 kere okudum. Bunu cocuğun annesi azabdan kurtulsun diye niyet ve hediye ediyorum.
"Ben bu niyeti eder etmez cocuk gulumsedi ve "Annem cehennemden kuttuldu!" diye haykırdı ve yemek yemeğe başladı.
▪ LÂ İLÂHE İLLALAH MUCİZESİ ▪
LÂ ilÂhe illallah, Kelıme-i Tevhidinin anlamı; ‘’ALLAH’tan başka tapılacak kimse yoktur’’ anlamındadır. İslam dininin temel kurallarından birisidir.
La ilahe illallah Muhammedun Rasulullah demeyen (dil ile ikrar kalp ile tasdik etmeyen ) kimse Musluman olamaz.
LÂ ilÂhe illallah kelimei tevhidini Muhammedun Rasulullah kelimesi tamamlar. İkisi beraberdir. Hz Muhammed(SAV); ALLAH'IN kulu ve rasuludur, (elcisidir) anlamındadır.
Kelime-i Tevhîd kalplerin pasını siler ve nurlandırır.
Kelimei Tevhîd ile ALLAH’ı zikir ve ALLAHI zikir ile de kalplerin huzur ve rahatı hakkında bircok ayetler ve hadisler mevcuttur.
♥ "ALLAH-Û TEALÂ buyuruyor: LA iLAHE iLLALLAH benim kalemdir. Bu kaleden iceri giren kişi benim azabımdan emin olur.
♥ "ALLAH'ı cokca zikreden erkekler ve ALLAH'ı cokca zikreden kadınlar; ALLAH bunlar icin bir bağışlama ve buyuk bir ecir hazırlamıştır." (Ahzab Suresi - 35)
♥ ‘Dikkat edin, Kalpler ancak ALLAH'I zikretmekle tatmin olur’ (Rad suresi 28)
Muslumanın her fırsatta soylemesi gereken Kelime-i tevhidin fazileti, sevabı bereketi coktur. Yine Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
♥ (La ilahe illallah diyen bela ve sıkıntılardan kurtulur.) [Bezzar]
♥ALLAH katında amellerin en kıymetlisi ‘LÂ ilÂhe illallah’ demektir.
♥ ALLAH’ı zikretmenin en faziletlisi ‘LÂ ilÂhe illallah’ demektir.
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah demek doksan dokuz belayı onler, bunların en hafifi de uzerinizdeki sıkıntının kalkmasıdır.
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’ diyen kimseyi işlediği gunahlardan dolayı kafir diye suclamayın. ‘LÂ ilÂhe illallah’ diyen kimseye kafir diyenin kendisi kafir olur.
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’‘ diyen kimse bela ve sıkıntılarından kurtulur.
♥ ‘Kıyamet gunu benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse ihlasla (samimi olarak – icinden gelerek ) LÂ ilÂhe ilallah diyen kimsedir.
♥ ‘Benim ve diğer Peygamberlerin zikrettiği en ustun kelime, ‘LÂ ilÂhe illallah’ sozudur.
♥ La ilahe illallah’ı cok soyleyerek imanınızı tazeleyin! [Taberani]
♥ (Gunde yuz defa La ilahe illallah diyenin yuzu kıyamette dolunaygibi parlar.) [Taberani]
♥ " Cenabı- Hak (C.C.) şoyle buyuruyor: İzzetim, Celalim ve Rahmetim hakkı icin "LÂ ilÂhe illallah" Diyen kimseyi ateşe koymayacağım."
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’ diyen kimsenin gunahları silinir ve yerine o kadar da sevap yazılır.’
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’ kelimesi cennetin anahtarıdır.
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’ diyen kimse sozunde sadık ise (samimi ve halis bir kalp ile soylerse) butun gunahları affedilir.
♥ Olum halindeki kimseye ‘LÂ ilÂhe illallah’ soylemesini tavsiye ediniz ve onları Cennetle mujdeleyiniz. Şeytanın insana en yakın olduğu vakit bu andır.
♥ Ağır hastayı ‘LÂ ilÂhe illallah’ demeye zorlamayın, sadece telkin edin.
♥ Son sozu ‘LÂ ilÂhe illallah’ olan kimse, ruhunu kolay teslim eder ve ‘LÂ ilÂhe illallah’‘ kelimesi kıyamet gunu onun karşısına bir nur olarak gelir.
♥ ‘LÂ ilÂhe illallah’‘ zikri, derin bir ihlas ve samîmiyet ister. ‘Kırk gun ihlas ve samimiyetle ibadet eden kimsenin kalbinden diline hikmet pınarı akmaya başlar.’
♥ Kelime-i Tevhîdin hatmi 70.000 dir. Yetmiş bini tamamlamaya hatmi tehlil denir. Ne niyetle yetmiş bine tamamlanırsa Yuce Mevla icabet eder.
Evvel tevhîd ile murşid ilminden
Kurtulasın emmÂrenin elinden
Hemen durma tevhîd getir dilinden
Erişir canına feyz-i Huda'nın..
EĞER ALLAH'I HAKKIYLA TANISAYDINIZ....
DUALARINIZLA...
DAĞLARI YERİNDEN OYNATIRDINIZ....
* HADİS-İ ŞERİF *
.