Kultur ve Turizm Bakanlığı, TBMM'ye 2014 yılı icin 1 milyar 974 milyon butce teklifi yaptı.
Kultur ve Turizm Bakanlığı’nın yurtdışı tanıtım butcesinin yuzde 20'sini sosyal medyadaki tanıtımlara ayıracağı, yurtdışı tanıtım ofisleri aracılığı ile Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest gibi dunya genelinde buyuk kitlelere hitap eden sosyal medya kanallarında ceşitli tanıtım calışmaları yurutuleceği bildirildi.
Butce tasarısında, Kultur ve Turizm Bakanlığı'nın Turkiye Turizm Stratejisi'ni markalaşmak uzerine kurduğunu ve hedefin en cok turist ceken ilk beş ulke arasında yer almak olduğu vurgulandı.
Butcede, tanıtım icin taksi ve otobus giydirme, metro reklamları ve havaalanı reklamlarının yanısıra buyuk kentlerin onemli meydanlarında ve caddelerinde en buyuk alışveriş merkezlerinde acıkhava reklamları yapılması yer aldı.
Ayrıca, halkla ilişkilerde profesyonel PR şirketleriyle calışılacak ve 2014'te 135 turizm ihtisas fuarına katılım sağlanacak.
Tasarıya gore, destinasyon calışmaları başta doğu ve guneydoğu illeri olmak uzere diğer bolgelere kaydırılarak yeni destinasyon calışmaları yapılacak.
Kaynak