CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Barış Pınarı HarekÂtı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HarekÂt oncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile kısa bir telefon konuşmasını yaptığını belirten Kılıcdaroğlu, "HarekÂta ucakların da destek verdiğini soyledi. Biz de Allah yardımcımız olsun diye karşılıklı temennide bulunduk" ifadesini kullandı.
Cumhuriyet'ten Sertac Eş'in haberine gore, Kılıcdaroğlu, Turkiye'nin en kısa zamanda Suriye yonetimi ile temasa gecmesi gerektiğini savundu.
"Turkiye, DEAŞ'ın yarattığı butun sorunları ustlenmek gibi bir pozisyona geldi, bu ciddi bir risk değil mi?" sorusuna Kılıcdaroğlu, "DEAŞ bizim acımızdan da ciddi bir teror orgutu. İslamiyeti kullanan, insanları olduren, kafaları kesen vahşi bir teror orgutu. Turkiye'de uzantıları var. Uyuyan hucreler olduğu bir şekliyle dile getiriliyor.
[h=3]TURKİYE İLE IŞİD'İ KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİ MANTIKLI BULMUYORUM[/h] Turkiye'nin sınırında olmayan bir teror orgutuyle mucadele etmesi eğer Suriye ile işbirliği olursa bir anlam ifade eder. Bu olmadığı takdirde askerlerimizin hayatını tehlikeye atarak bir mucadelenin yapılmasını anlamsız buluyorum. Orayı ABD zaten kontrol ediyor. Dolayısıyla Turkiye ile DEAŞ'ın karşı karşıya getirmeyi mantıklı bulmuyorum. Sınırın 50-70 kilometre otesinde bir teror orgutuyle askerlerimizi muhatap kılmayı cok anlamlı bulmuyorum" yanıtını verdi.