Coğumuzun bildiği hatta coğumuzun yarısının inandığı inananların ceyreğinin hayatının yarısını bu hurafelere bağladığını hayatlarının yarısını bu hurafelere bağlayanların yarısının tamamen bireysel olarak bu hurafelere kafa yorduğunu kafa yordukca hayatının yarısını bağladığı bu hurafelere inancı yarı kat daha fazla artmakta olup bu hurafeleri yalanlayan coğu insanın coğunu cahil zanneder.Bu Konu tamamen tarafımdan araştırılıp cevapları tamamen tarafımda cevaplanmaktadır.Az.zTr
1.Yemek yedikten sonra sakız ciğnersen olu eti yemişsin sayılır.
CEVAP: Peh Peh Peh Genelde akdeniz bolgesinde dahaca yaygın olan bu hurafe sandığım kadarı ile kokeni fazla eski olmayan bazı nene ve dedeler tarafından sakız ciğnemenin saygızlık ifade ettiğinden başlanarak bu noktaya kadar geldiğini duşunuyorum.Yemek yedikten sonra sakız ciğnemek gayet iyidir ağıza antreman yaptırmış olursunuz.Hadislerde boyle bişeye rastlamadım. Zaten o donemde sakızmı vardı ot ciğniyorlardı.
------------------------------------------------------------------------
1.Cenabet(Cunup) kişiler uğursuzdur uğursuzluk şansızlık bahtsızlık kamıcılık getirirler.
CEVAP: Halkımızın % 65 inde yaygın olduğunu ve % 50 sinin buna inandığını duşunuyorum zaten ortamlarda fazlaca belli ediyorlar.Boyle bir ifade bazı bilirler tarafından kabul edile gelsede Yanlıştır. Uğursuzluk falan fasafiso işleri getirmezki Peygamberimiz Bazı geceler gusulsuz uyurdu. Bazen hemen alırdı bazen biraz zaman gectikten sonra alırdı deniyor rivayetlerde.Bir uğursuzluk olsaydı peygamberimiz zaman zaman - zaman gecirmez hemen gusullernirdi.
----------------------------------------------------------------------
3.Islık calmak şeytan getirir.
CEVAP: Bu gene bazı bilirler tarafından onaylanmış peygamberimizinde hoşgormediği birşeydir ama şeytan getirmez sadece boş birşeydir sacmadır.
Peygamberimiz sadece hoşlanmazdı. Şeytan getirir diye birşey yok.(Bazı Dini bilimler + diyanete sorulduğunu sanmakta ve buna guvenerek cevap vermekteyim.)
-----------------------------------------------------------------------
4.Burclar bir insanın hayat cizelgesidir. Bir insanın ozelliğini gosterir. VsVs.
CEVAP: Hayır bu tamamen yıldızlara inanmaktır yani aşırısı şirke bile girebilir.
Boyle birşey kesinlikle yalandır.TV deki kendini bilir zanneden aklı ziyan insanlar genel şeyleri soyledikleri icin sen doğru cıkıyor zannedersin. Ornek: Balık burcları bu yıl icinde bir şey ile mujdelenecekler. Allah Allah teyzem Almanyadan izinli geliyormuş yaşasın mujdelendim doğru soyluyormuş gibi.
5.Cinler carpar yankar. Yakar vs
CEVAP: Cinlerle insanların yaşadığı alemler aynı dunyada olsada farklıdır. Cinler fiziksel olarak insanlardan ustun olsalarda insanlara fiziksel olarak kesinlikle zarar veremezler.Ağzı yamuk cenesi kaymış insanları cin carpmıyor.O tur şeylerin bilimsel ve dinsel bir cok acıklaması var ve hurafe haricinde hic biri cinli inli bir sonuca cıkmıyor.
6.Evde veya etrafında hayvan bulunduran kimsenin orada kıldığı namaz kabul olmaz.Namaz kılamaz.
CEVAP: Kesinlikle yanış peygamberimiz namaz kılarken yanına kedi sokulurmuş hatta rivayetlere gore peygamberimizi namaz kılarken sokmak isteyen bir yılanı kediler oldurmuştur. Demekki bu hurafede gecersiz.
7.Kediler nankorluğu yuzunden cennetten kovulmuştur.
CEVAP: Boyle bir şey yoktur. İradesi olmayan bir varlığı Allah cezalandırmaz.Ayrıca hayvanlar dunyada insanların ihtiyacları icin verilmiştir.Ne zaman cennete gitdide kovuldu geldi.Peygamberimizin en sevdiği hayvan kedidir ayrıca.
Şimdilik bukadar daha fazla varsa yorum kısmına yazarsanız sevinirim cevabı ya buraya eklenir yada 2. konuda yazarım.
Dipnot:350 kadar hurafe vardır bunlar en yaygın olanlarının birkacıdır, buldukca yazarız.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İslam Dini İcerisinde Halk Arasında Yayılmış Olan Hurafeler Ve Cevapları