Turk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu ile başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na oyuncu ve sanatcılardan destek gelmeye devam ediyor. Unlu isimlerden Cuneyt Arkın, Demet Akalın, Ebru Gundeş, Hadise, Alişan, Metin Şenturk, Başak Dalveren sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla harekata destek verdi. Sanatcı Ebru Gundeş twitter hesabından, “Tum dualarımız Kahraman Mehmetciğimizle. Rabbim yardımcınız olsun. İnşallah zaferinizle oralar barış ve huzura kavuşur” dedi.
[h=3][/h] [h=3]"Allah yardımcınız olsun”[/h] Cuneyt Arkın, “Ey Amerika, sen bizi ne sandın Lan! En guclu devletleri ayağında carık bile yokken yenerek denize doktuk. Ey Amarika, sen demokrasi duşmanısın. Turk Halkının Karakteri Bağımsızlıktır” dedi. Sanatcı Hadise'de twitter hesabından Barış Hareketı'na destek veren sanatcılar arasında yer alarak, “Dualarım sizinle şanlı Turk askeri. Allah yardımcınız olsun” dedi. Oyuncu İsmail Hakkı, “Ordumuzun yanındayız. İcabında icindeyiz. Duyan duymayana duyura. Sağırları koy verin gitsinler” dedi. Şarkıcı Alişan twitter hesabında yaptığı acıklamada Turk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Bu ordu 3 oğun kuru ekmekle beslenip, Canakkale'den Sakarya'ya destan yazdı. Ekonomi diye bir şey yoktu daha. Bizi dolarınla korkutamazsın. Devletimizin sonuna kadar yanındayız. Allah Mehmetciğin yardımcısı olsun.”
[h=3][/h] [h=3]"Turk askerimizin ordumuzun her zaman yanındayım"[/h] Şarkıcı Kırac, operasyona desteğini “Barış Pınarı Harekatı” ile yapılmış cok sayıda paylaşımı retweet ederek, gosterdi. Oyuncu Doğa Rutkay, hesabından “Ayağınıza taş değmesin kotu haberiniz gelmesin. Allah yardımcınız olsun” duasında bulunurken, Vildan Atasever, “Allah yar ve yardımcınız olsun, kahraman Mehmetciğimiz” dedi. Başak Dalveren ise “Merhaba ben Başak Dalveren Turk askerimizin ordumuzun her zaman yanındayım. Cıkmış oldukları bu yolda Allah yar ve yardımcıları olsun. Bana da bir gorev duşerse gitmeye hazırım” ifadelerini kullandı.
[h=3][/h] [h=3]“Herkes haddini bilsin”[/h] Şarkıcı Demet Akalın da twitter hesabından “Barış Pınarı Harekatı'nı başlatan şanlı Turk Ordumuza destek olmak icin; ben de evimi, iş yerimi ve sosyal medya hesaplarımı bayraklarla donatıyorum! Haydi sen de destekle, Şehitlerimiz icin #AsBayrakları” notunu duştu. Şarkıcı Metin Şenturk, “Turkiye Cumhuriyeti devletini tehdit etmek kimsenin harcı değildir. Herkes haddini bilsin” dedi. Şarkıcı Yusuf Guney instagram hesabından “Gazamız mubarek olsun. Allah ayağımıza taş değdirmesin sizleri tez zamanda yavrunuza, yuvanıza sağ salim kavuştursun. İnşallah hilal ile hacın kavgasında muvaffak eylesin. Var olun, sağ olun koc yiğitlerim” temennilerinde bulundu.
Sevban Sevkal