Barış Pınarı Harekatı kapsamında Turk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda guvenli bolge oluşturmak icin başlattığı operasyona devam ederken, operasyona katılmak isteyenler gonullu askerlik başvurusu yapıyor. Tokat'ta tarih oğretmenliği mezunu Buşra Banacan (24) askerlik şubesine giderek dilekce verdi. Askerlik Şubesi cıkışında basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Banacan, Turkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gonullu başvuru yaptığını ifade ederek, “Bayanım belki alınmayacağım ama sonucta ben vatanperver bir insanım. Ziya Gokalp'ın dediği gibi "Vatan ne Turkiyedir Turklere, ne Turkistan Vatan, buyuk ve muebbet bir ulkedir: Turan” yani demek istiyor ki gidebildiğiniz her yer eğer orada kanayan bir yara varsa, Turkler icin onem arz ediyorsa sizindir. Mehmetciğimizin her zaman arkasındayız. Ben tarihciyim, surekli bu bilgilerle yoğruldum. Ondan dolayı vicdanen kendimi rahatsız hissediyorum. Yastığa başımı koyduğumda Mehmetcikleri duşunuyorum. Bende vatanım icin bu şekilde fedakarlık gosterebileceğimi duşundum. Cok seviyorum Turkiye'yi, elimden ne geliyorsa Mehmetcik icin Turkiye icin her şeyi yaparım” diye konuştu.
Nurhan İcmez
Genc kadın, Barış Pınarı Harekatına katılmak icin dilekce verdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Genc kadın, Barış Pınarı Harekatına katılmak icin dilekce verdi