Rivayet edildiğine gore, evinden cıkmadan once Âyetel-Kursî'yi okuyan kimseye, evine donunceye kadar bir fenalık isabet etmez. Yine Kureyş suresini okumak mustahabtır.
Buyuk İmam Ebû'l-Hasan El-Kazvini, Şafi'i fukahasından, acık kerametler sahibi, yuksek meziyet ve ahlÂk sahibi şoyle demiştir: Kureyş suresini okumak, her kotuluk icin bir koruyucudur.
Ebu Tahir İbni Cahşeviye de şoyle demiştir: Bir yolculuğa cıkmak istemiştim, fakat yolculuktan korkuyordum. Kazvinini'nin yanına vardım ki bana du etsin. Daha soze başlamadan kendiliğinden bana dedi: Kim yolculuğa niyet eder de duşmandan yahut vahşi hayvandan korkarsa "Kureyş" sûresini okusun, cunku onu okumak her kotuluğe karşı bir emandır. (İmam Nevevi - Dualar ve Zikirler)
“Kim her sabah namazından sonra, yerinden kalkmadan ve kimse ile konuşmadan, on defa “lailaheillallahu…” derse, ona on sevap yazılır, on gunahı silinir ve on derece yukseltilir. Bu gununde cirkin her şeyden muhafaza altında olur ve şeytandan korunur. Allah'a ortak koşmadan başka hicbir gunah ona o gun tesir etmez.” (Tirmizi)
“Kim akşam namazından sonra on defa “lailaheillallahu.....” derse, Allah (cc) sabaha kadar onu şeytandan muhafaza edecek silahlı melekler gonderir ve Allah (cc) ona bu dua vesilesiyle cennete girmeye sebep olacak on sevap yazar, helak olmaya sebep olacak on gunahını da siler ve o kişi on mumin kole azad etmiş gibi olur.” (Tirmizi)

Namaz kişiyi kotuluklerden korur
Cenab-ı Hak ayet-i kerimede namazın kişiyi kotuluklerden koruduğunu bildirmiştir:
"(Ey Resûlum!) Kitab’dan sana vahyedileni oku ve namazı hakkıyla ed et! Şubhe yok ki namaz, cirkin işlerden ve kotuluklerden (insanı) alıkoyar. (Namaz kılarak) Allah’ı zikretmek ise, elbette (herşeyden) en buyuk olandır.(2) Ve Allah, ne yaparsanız bilir." (Ankebut, 45)
Oruc kotuluklere kalkandır
Orucun kotuluklerden muhafazaya vesile olduğu ayet-i kerimede bildirilmiştir:
"Ey îmÂn edenler! Sizden evvelkilere farz kılındığı gibi, oruc tutmak (sizin de) uzerinize farz kılındı; t ki (gunahlardan) sakınasınız." (Bakara, 183)
“Orucun ekmeli (en mukemmeli) ise, mi‘de gibi butun duyguları, gozu, kulağı, kalbi, hayÂli, fikri gibi cihÂzÂt-ı insÂniyeye dahi bir nevi‘ oruc tutturmaktır. Yani muharremÂttan (haram şeylerden), mÂlÂyÂniyÂttan (luzumsuz şeylerden) cekmek ve her birisine mahsus ubûdiyete (kulluğa) sevk etmektir. MeselÂ, dilini yalandan, gıybetten ve galiz (kaba) ta‘birlerden ayırmakla ona oruc tutturmak ve o lisÂnı, tilÂvet-i Kur’Ân (Kur’Ân okuma) ve zikir ve tesbih ve salavÂt ve istiğfar gibi şeylerle meşgûl etmek (...) gibi sÂir cihÂzÂta da bir nevi‘ oruc tutturmaktır.” (MektûbÂt)
Gece namazı kotuluklere kefarettir
BilÂl’den (ra) Peygamber’in (asm) şoyle buyurduğu rivÂyet edilmiştir:
“Gece namazını ihmal etmeyiniz. Cunku o sizden onceki salih kişilerin adetidir. Gece namazı Allah’a yakınlık olup gunahlardan sakındırır, kotuluklere keffÂret olup vucuttan hastalığı kovar.” (Tirmizî