Huawei'den Sonra Realme de Kendi İşletim Sistemini Geliştirecek
Huawei0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'den Sonra Realme de Kendi İşletim Sistemini Geliştirecek
-
11-10-2019, 19:10:25Kayıtlı ÜyeGectiğimiz yıl Oppo’dan ayrılan Realme, kendi işletim sistemini geliştirmeye hazırlanıyor. Şirketin yeni işletim sistemi hakkındaysa henuz cok fazla detay bilinmiyor. Bu sıralar giderek alevlenen Amerika-Cin savaşında her gecen gun yeni bir hamle yapılıyor. Adeta taktik savaşlarına donen cekişmede buyuk yaralar alan Cinli Huawei, gectiğimiz gunlerde kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u resmi olarak duyurmuştu. Amerika’ya ilk sağlam darbeyi vuran Huawei’nin ardından şimdi de bir diğer Cinli firma Realme kendi işletim sistemini geliştireceğini duyurdu. Daha gectiğimiz yıl Oppo’dan ayrılarak kendi başına bir şirket haline gelen Realme, sektorde emin adımlarla yuruyor. Fiyat-performans kategorisi cihazlarıyla goz dolduran Realme, cihazlarında şimdiye kadar Oppo’nun Color OS’unu kullanıyordu. Cinli şirket, yeni işletim sistemini geliştirmesindeki en onemli sebebin hayranlarının istekleri olduğunu soyledi. Yeni işletim sistemi hakkında henuz resmi acıklamalar bulunmasa da ortaya atılan bazı iddialar var. Realme OS, Anroid Q Tabanlı Olabilir Realme OS ile ilgili detaylar henuz bilinmiyor. Ancak şirketin yeni işletim sistemini bu yılın sonlarında ya da 2020’nin başlarında kullanıma sunması bekleniyor. Hangi Realme cihazlarının bu surumu destekleyeceği de bilinmezler arasında yer alırken yeni işletim sisteminin Android Q tabanlı olabileceği soyleniyor fakat bunun hakkında da henuz resmi bir acıklama bulunmuyor. Realme OS, OnePlus’ın yalnızca akıllı telefonlar icin geliştirilmiş olan Oxygen OS işletim sistemi gibi Android sisteminin ozelleştirilmiş bir versiyonu mu, yoksa tamamen bağımsız yeni bir işletim sistemi mi olacağı da oldukca merak ediliyor. Şirket CEO’su Sheth, gectiğimiz Nisan ayında bir basın konferansında “stok” Android deneyiminin pek doğru bir tercih olmadığını, cihazlarında Android ile geliştirilmiş daha ust duzey yazılımlar sunmayı hedeflediklerini soylemişti. Yani bu konuda Android'e yeşil ışık yakmış olabilir. Realme, 20 Ağustos’ta yapacağı konferansta 48 megapiksel kameraya sahip cihazı Realme 5 Pro’yu tanıtacak. Cinli şirketin bu tanıtımda yeni işletim sistemi hakkında daha fazla detaydan bahsedebileceği tahmin ediliyor. İnternethaber __________________