B i s m i l l  h i r r a h m a n i r r a h i m
EsselÂmu aleykum..
Konu : Kuran’ı Kerim “Şifadır”
“Onlar hÂl Kur'Ân'ı gereği gibi duşunup anlamaya calışmazlar mı? Eğer O Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı mutlaka onda bircok celişkiler bulurlardı.” (Nisa sûresi 82. Âyet)
Her aklına esen, İslÂm dinine celme takmak icin kendi beğendiği şekilde yap yapma ilkesinde değişiklik yapsaydı, bir cok İslam dini oluşur ve her şey dejenere olurdu.Tıpkı diğer dinlerde olduğu gibi.
Ornek verecek olursak; “sen Hacca gitme, kurban kesme, parasını bir hayır cemiyetine ver”, “nasıl olsa vergi veriyorsun zekat verme”, “şimdilik başını ac sonra kapatırsın”, “sen daha gencsin namazını sonra kılarsın”, “ibadet yapmıyorum ama benim kalbim temiz” “herkes faizli para alıyor, sen de al sonra almazsın”, “ Bir mevlit okutturuver birde lokma tatlısı dokturuver olur biter” ve diğerleri.
“Ayetlerimizi hukumsuz bırakmak icin yarışırcasına uğraşanlar icinde, iğrenc ve acıklı bir azap vardır.” (Sebe sûresi 5. Âyet)
Kur’anı Kerimin değiştirilemeyeceğini şu Âyeti kerime pekiştirmektedir ;
“Deki bu Kur’an’ın bir benzerini ortaya koymak uzere insanlar ve cinler bir araya gelseler, birbirlerine destekte olsalar. Onun benzerini ortaya getiremezler.” (İsr sûresi 88. Âyet)
Ya yaparız ya yapmayız. Eğer yuce Allah’ın buyruklarını yaparsak karşılığını alırız, yapmaz isek sonucuna katlanırız.
“Herkesin kazandığı, ya kendi lehinedir, yahut aleyhinedir.” (Bakara sûresi 286.Âyet)
Ama her fırsatta, CenÂbı Allah’tan af ve ozur dilemeliğiz. Cunku biz, Allah’ın en sevgili kulu olsak bile, her gun yaklaşık 20.000 kez alıp verdiğimiz oksijenli nefeslerin, sadece bir tanesinin hakkını odeyemeyiz.
“Ve onlar cirkin bir gunah işledikleri, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayarak hemen gunahlarının bağışlanmasını dilerler. Allah'tan başka gunahları kim bağışlayabilir? Bir de onlar, bile bile, işledikleri (gunah) uzerinde ısrar etmezler”(Âli imran sûresi 135. Âyet)
Hic şuphe yok ki, insanlarda kendilerini koruyacak inanca iten, zorlayan bir ic gudu vardır. Ve insanların coğunun inancları doğrultusunda manevi huzur buldukları bir gercektir. İşte o gucu duşunerek bulmaya calışalım.
“Bilesiniz ki kalpler ancak Allah’ı anmakla sukunet bulur.” (Rad sûresi 28. Âyet)
Kimi der ki benim anam Musluman, babam Musluman, ben de Musluman bir Âileden doğdum, dolayısı ile ben de Musluman’ım. Muslumanlık kesinlikle gelenek, gorenek, orf ve Âdet dini değildir. İslamiyet kayıtsız şartsız yaratana ve peygambere tam itaat ve teslimiyet dinidir.
Hazreti Âdem’den Hz. Peygamber s.a.v.’e kadar gelen ilÂhi dinlerin adıİslam’dır. Başka hak din yoktur. Musevilik ve İsevilik de boyledir. Ozu CenÂbı Allah’a teslimiyettir.
Firavun, Kızıldeniz’de boğulmadan once şoyle demişti.
“Ben de Mûsa’nın Allah’ına inandım, ben de Muslumanlardanım.” (Yunus sûresi 90. Âyet)
Fakat imÂnı kabul edilmedi. Neden kabul edilmedi? Cunku hz. Mûsa şoyle du etmiştir ;
“Musa dedi ki, Ey Rabbimiz firavun ve yandaşlarına dunya hayatında mal, mulk, ziynet verdin. Bu yuzden insanları senin yolundan saptırdılar. Ey Rabbimiz onların mallarını yok et, Kalplerini de şiddetle sık ki, acıklı azabı gorunceye kadar iman etmesinler.” (Yunus sûresi 88. Âyet)
Boylece Hazreti Mûsa a.s.’ın duÂsını, yuce Allah kabul etti Cunku hazreti Mûsa (a.s.) Uzun sure firavun ve taraftarlarını imana davet etmişti.
“Ey kavmim! Nedir bu hal? Ben sizi kurtuluşa cağırıyorum, siz beni ateşe cağırıyorsunuz.” (Mumin (ğafir) sûresi 41. Âyet)
Havariler ise hazreti İsa a.s.’a Allah c.c. yolunda yardımcı olacaklarını şoyle ifade ettiler;
“Allah yolunda yardımcılarım kim dedi?. Havariler: "Allah yolunda yardımcılar biziz. Allah'a iman ettik. Şahit ol ki, biz de Muslumanlarız.” (Ali imran sûresi 52. Âyet)
Yemendeki Sebe Melikesi Belkıs da, iman etmeden once, O ve kavmi guneşe tapıyorlardı. Şeytan da yaptıkları işleri onlara guzel gosterirdi.
“Şeytan kendilerine yaptıklarını suslu gostermiş de onları doğru yoldan alıkoymuştu.” (Neml sûresi 24.Âyet)
İmÂn etmek zorunda kaldığında şoyle demiştir;
“Rabbim ben kendime yazık etmişim. Ben de Suleyman’ın yanında, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a teslim oluyorum.” (Neml sûresi 44. Âyet)
“Babanız İbrahim’in dininde (olduğu gibi) peygamberin size şahit olması, sizinde insanlara şahit olmanız icin gerek bundan onceki kitaplarda gerekse bunda (Kur’an) da size Musluman ismini veren Allah’tır.” (Hac sûresi 78.Âyet)
Mûsevilik ve Hıristiyanlık, Kuranı kerimden once hak dindi. Hazreti Mûsa ve Hazreti İs hak peygamberlerdir, onlara indirilen kitaplarda haktır, butun peygamberlere kesinlikle saygılıyız ve inancımız sonsuzdur.
Her yeni kanun, onceki kanunun yerini alacağı icin yalnız Dunya’da değil butun kainatta gorunen ve gorunmeyen butun mahlukat, İslam dininin son kitabına ve peygamberine sahip cıkmalıdır.
Dolayısıyla İslÂm dininin son kitabı Kuran’ı Kerim’dir. Ve CenÂbı Allah bu mukaddes kitabı, Hz. Peygamber Efendimiz s.a.v.’e indirmiştir.
“Kur’anı sana kısım kısım biz indirdik.” (İnsan sûresi 23. Âyet)
“Seni yalanlayanlar butun peygamberleri yalanlamış olurlar.” (Âli İmrÂn sûresi 184.Âyet)
“Resûle itaat eden Allah’a itaat etmiş gibidir.” (Nis sûresi 80.Âyet)
Bu konu ile ilgili Kuran’ı Kerimdeki Âyeti kerimelerin bazılarışoyledir;
“Allah indinde din İslam’dır.” (Âli İmrÂn sûresi19.Âyet)
“Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (boyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o Ahirette ziyÂn edenlerden olacaktır.”(Âli İmrÂn sûresi 85. Âyet)
“Peygamber kendisine Rabbi tarafından indirilen gerceklere inandı, muminler de. Hepsi birlikte Allah'a, O'nun meleklerine, O'nun kitaplarına ve O'nun peygamberlerine inandılar. Onun peygamberlerinden hicbirini diğerlerinden ayırmayız. Duyduk ve uyduk. Gunahlarımızı bağışlamanı dileriz.” ( Bakara suresi 285. Âyet)
“İcinizden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, (kotuluklerden ve inkÂrdan) kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmet oğreten bir Peygamber gondermekle Allah, muminlere buyuk bir lutufta bulunmuştur.” (Âli imran sûresi 164. Âyet)
“Bu gun size dininizi ikmÂl ettim. Uzerinize nimetimi tamamladım ve sizin icin din olarak İslam’ı kabûl ettim.” (MÂide sûresi 3.Âyet)
Yaklaşık aradan on beş asır gecmiş olmasına rağmen Kura’nı Kerimde ki buyruklardan hic biri bugunku yaşantımıza ters duşmemektedir. O, insanlar icin bir ışıktır. Tersini bekleyenlerin elleri hep boş kalmıştır. Yani insanoğlunun şimdi ve ileride ulaşacağı medeniyetler Kuranı Kerimi hic aşamayacaktır.
Cenabı Allah muminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dunyanın ve ahiretin guzelliklerini nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v.’e Cennette komşu eylesin.
Sevgiler ve saygılar… Hoşcakalın… Mekkavi…
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Kuran’ı Kerim “Şifadır”