Cezayir’den İstanbul’a tatile gelerek kaybolan 72 yaşındaki alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin bulundu.
Cezayir'den tatil icin eşiyle birlikte İstanbul'a gelerek kaybolan 72 yaşındaki 3 cocuk babası, alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin, Sultanahmet'te bulundu. Muhsin'in kaybolmasından sonra ailesi cevrede uzun sure kayıp turisti aradı. İhlas Haber Ajansı'nın turistin kaybolduğu haberinin ardından Cezayirli turist, Gonullu Turizm Elcileri tarafından bulundu.
Fatih Belediyesinin Gonullu Turizm Elcileri Projesi kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda turistlere yardımcı olan iki genc, 72 yaşındaki alzheimer hastası turist Benyusuf Muhsin'le karşılaştı. Muhsin'in fotoğraflarını kayıp ilanlarından goren iki genc hemen ilandaki numarayı aradı. Muhsin'in oğlu ise bulundu haberini alınca annesine soylemeden bulunan kişinin babası olup olmadığını gormek icin Sultanahmet'e gitti. Bulunan kişinin babası olduğunu gorunce Muhsin'e sıkı sıkı sarılan Faysal Muhsin, kaybolmasının ardından 10'uncu gununde babasına kavuşmanın sevincini yaşadı.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Muhsin'i ailesine kavuşturan iki genci turistlere yardımcı oldukları Sultanahmet Meydanı'nda ziyaret etti. Başkan Demir, hasta ve yaşlı bir turistin ailesine kavuşmasını sağladıkları icin genclere teşekkur etti.
"GORUNCE BAĞIRMAYA BAŞLADIM AĞLAYARAK ONA SARILDIM"
Kaybolan eşine kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu dile getiren Fatiha Muhsin, "Eşimin bulunması cok farklı bir duyguydu cunku artık umudumu kaybetmiştim bulunacağını duşunmuyordum. Eşimi bulduktan sonra hep elini tutarak yuruyoruz. Bize yardımcı olan herkese cok teşekkur ediyorum, ozelikle belediye calışanlarına teşekkur ediyorum. Oğlum beni otelden hicbir şey olmamış gibi dışarı goturdu ve eşimin bulunduğunu birden gorunce bağırmaya başladım ağlayarak ona sarıldım. Eşimi gorduğumde cok değiştiğini fark ettim cok zayıflamış ve guneşten dolayı rengi değişmiş onu oyle gorduğum icin cok uzuldum" şeklinde konuştu.
"KORKUYORDUM AMA UMUDUMU KAYBETMEMEYE CALIŞTIM"
Gunlerce kendisinden haber alınamayan ve sonunda ailesine kavuşan Benyusuf Muhsin, "Ailemi bir daha gorebileceğime inanmıyordum. Beni goren herkes bana cok yardımcı oldu ama nerede kaldığımı nerede nasıl yemek yediğimi hatırlayamıyorum.
Dışarıda tek başıma olduğum icin korkuyordum ama umudumu kaybetmemeye calıştım. Ailemi yeniden gorduğumde inanamıyordum cok mutluydum. Beni bulup ailem ile kavuşmamı sağlayanlara cok teşekkur ediyorum. Dışarıda kaybolduğum zamanlar tam ne yaptığımı hatırlamıyorum ama surekli gezdiğimi ve uykum geldiğinde bir yerde uyuduğumu hatırlıyorum. Turk milletine cok teşekkur ederim onların sayesinde ailemle kavuştum" ifadelerini kullandı.
"ŞEFLERİ TARAFINDAN VERİLEN FOTOĞRAF İLE KARŞILAŞTIRDIKLARINDA BULUYORLAR"
Gonullu Turizm elcilerinin bircok faydası olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Grubunu kaybedenler, yaşlılar, cocukların bulunup grubuna teslim edilmesi gibi bir amacımız vardı gonullu turizm elcileri projesini başlatırken. Turistin Alzheimer hastası olması bulunmasını daha cok zorlaştırmış. Arkadaşlarımız calışmaları sırasında daha once kendilerine şefleri tarafından verilen fotoğraf ile karşılaştırınca turisti bulmuşlar. Turistlerin her hangi bir sıkıntıları olduğunda gonullu 450 arkadaşımız onlara her konuda destek veriyor" şeklinde konuştu.
"KAYBOLAN BİRİSİNİ AİLESİ İLE KAVUŞTURMAK COK GUZEL BİR DUYGU"
Turistlere her zaman gonullu olarak yardımcı olup, gormek istedikleri mekanları tanıtmaya calıştıklarını belirten Elif Kaya, "Grup şefimiz bize koşkun onunde durmamız gerektiğini soyledi biz de koşkun yerini tam bilmediğimiz icin valiliğin onune gittik. Oraya gider gitmez o adam geldi ve Arapca bir şeyler soyledi. Arkadaşım da Arapca bildiği ve adamı tanıdığı icin "A bu o adam " dedi bizde ilandaki numarayı aradık. Ailesi geldi cok sevindiler. Kaybolan birisini ailesi ile kavuşturmak cok guzel bir histi " dedi.
"AİLESİ İLE KAVUŞTUĞUNU GORDUĞUMDE COK MUTLU OLDUĞUM"
Fatih Belediyesi'nin projesinde gonullu olarak yer alan Hozayfa Qaddah, "Kaybolan birisini ailesi ile buluşturmanın cok guzel bir gurur olduğunu duşunuyorum. Onların kavuştuğunu gorduğumde cok mutlu oldum ve cok guzel bir his. Bulduk, ailesi ile buluştuğu zaman bana teşekkur etmişti" ifadelerini kullandı.
"Turk Halkı'ndan yardım istiyoruz" diyerek insanlara seslenen aile, kayıp Muhsin'in bulunmasının ardından "Turk halkına cok teşekkur ediyoruz" diyerek ulkeleri Cezayir'in yolunu tuttu.
Gonullu Turizm Elcileri İngilizce, Almanca, Arapca, ve Fransızca dillerinde turistlere yardımcı oluyor. Turizm Elcileri Sultanahmet, Ayasofya, Gulhane, Divanyolu, Kapalıcarşı ve Eminonu olmak uzere 6 noktada gorev yapıyor. Fatih Belediyesi tarafından organize edilen proje kapsamında 400 gonullu turizm elcisi, tarihi yarımadaya gelen turistlere yol gosterip yardımcı oluyor. Yaşları 14 ve 28 arasında olan lise ve universite oğrencilerinden oluşan gonullu turizm elcileri, turistlere yardımcı olurken, yabancı dillerini de geliştirme şansı yakalıyor. "Ask Me/Bana Sor" yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gencler, turistler tarafından da beğeniyle karşılanıyor.
turizmaktuel
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Turizm ve Tatil
- İstanbul’da kaybolan o turist bulundu