Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Android'in Verimliliğini Katlayan Yeni Derleyicisini Duyurdu
-
11-10-2019, 18:45:22Kayıtlı ÜyeHuawei, Android işletim sisteminin cok daha performanslı ve verimli calışmasını sağlayacak yeni derleyicisini duyurdu. Cinli akıllı telefon ureticisi Huawei, Android’i cok daha verimli bir işletim sistemi haline getirecek Ark Compiler derleyiciyi duyurdu. Huawei tarafından yapılan acıklamaya gore Ark Compiler, tum Android derleme işleminin yorumunu ve uygulamasını daha kolay bir hale getirmeye yardımcı olacak. Ark Compiler, işletim sisteminde mimari seviyede optimizasyonları mumkun kılıyor. Bu sayede Android işletim sistemi farklı işlemlere karşı cok daha uyumlu ve performanslı bir hal alıyor. Şirketin acıklamasına gore yeni derleyici sistem akıcılığını %24, sistem yanıtını %44, ucuncu parti uygulama performansını %60 oranında geliştiriyor. Yeni derleyici, tum işletim sistemini optimize ettiği icin hız ve performansı onemli olcude artırabiliyor. Bu sayede cihazların coklu gorev yetenekleri de artış gosteriyor. Ark Compiler ayrıca pil performansını da aynı şekilde iyileştiriyor. Boylece daha verimli bir işletim sistemini daha iyi bir guc tuketimi ile kullanıyorsunuz. İşin daha da guzel yanı Ark Compiler, Huawei’nin bir urunu olmayacak. Cinli şirket, yeni derleyiciyi tum endustriyle acık kaynaklı olarak paylaşılacağını acıkladı. Huawei’nin beklentisi, uygulama geliştiricilerin Android işletim sisteminin verimliliğini daha ust seviyeye cıkaran yeni derleyiciyi bir an once kullanmaya başlaması.