Kaynak : Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin Kurucusu, Casusluk Suclamalarını Reddetti
-
11-10-2019, 18:43:49Kayıtlı ÜyeYıl boyunca casusluk suclamalarıyla karşı karşıya kalan Cinli teknoloji devinin kurucusu, yaptığı basın toplatısında bu iddiaları yalanladı. Huawei, 2018 boyunca ABD hukumeti tarafından Cin Komunist Partisi lehine casusluk yaptığı yonundeki suclamalarla karşı karşıya kaldı. Tum bunların ardından, Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei uluslararası medyaya ilk kez acıklamalarda bulundu. Zhengfei yaptığı toplantıda “Ulkemi seviyorum ve komunist partiyi destekliyorum fakat dunyaya zarar verecek herhangi bir şey yapmayacağım. Kişisel politik kararlarım ile Huawei’nin iş politikası arasında yakın bir ilişki goremiyorum.” dedi. Zhengfei toplantı sırasında ABD Başkanı Donald Trump’ı da oven ifadelerde bulundu. “Trump, harika bir başkan. İş dunyasının cıkarlarına olacak, buyuk vergi kesintileri yaptı. Fakat, şirketlerin ve ulkelerin de gonlunu hoş tutmak zorundasınız. ABD’ye de yatırım yapma konusunda oldukca istekliler sonucta hukumetin de yeterli vergiyi toplaması lazım” dedi. Zhengfei’nin bu acıklamaları aradaki buzları eritir mi bilemiyoruz, muhtemelen zaman bu sorunun cevabını verecek.