Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Kendi İşletim Sistemini Geliştiriyor
-
11-10-2019, 18:42:32Kayıtlı ÜyeCinli teknoloji ureticisi Huawei, Google'ın ve Microsoft'un sunduğu yazılımları kullanamayabileceği durumlar icin kendi işletim sistemini geliştiyor. Cinli şirket Huawei, Microsoft ve Google’ın urettiği ABD yazılımlarını kullanmasının aniden engellenmesi ihtimaline karşı akıllı telefonlar ve bilgisayarlar icin kendi işletim sistemini geliştiriyor. Dunyanın pazar payına gore en buyuk ikinci akıllı telefon ureticisi, mobil telefonlarda işletim sistemi olarak Google tarafından geliştirilen Android'i, dizustu bilgisayarlar ve tabletler icin de Microsoft'un Windows'unu kullanıyor. Huawei'nin CEO'su Richard Yu, son bir roportajda Alman yayını Die Welt'e, şirketin bir yedek işletim sistemine sahip olduğunu belirtti: "Kendi işletim sistemimizi hazırladık. Bu sistemleri artık kullanamayacak olursak, buna hazırlıklı oluruz. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle calışmayı tercih ediyoruz." Yu'nun yaptığı acıklamalar, Huawei'nin bir yetkilisi tarafından CNBC'ye doğrulandı. Yetkili, bu sistemlerin yalnızca hafifletici koşullar altında kullanılacağını ve en kotu senaryoda temel iş surekliliği gerektiği icin bulunduğunu belirtti: "Bu sistemleri kullanmayı beklemiyoruz. Durust olmak gerekirse bu sistemleri kullanmak istemiyoruz. Ortaklarımızın işletim sistemlerini tam olarak destekliyoruz. Onları kullanmayı seviyoruz ve muşterilerimiz de kullanmayı seviyorlar." Bu hafifletici koşullar, gecen yıl Cinli firma ZTE'nin karşılaştığı sıkıntıları yansıtabilir. Zira, ABD hukumeti, Amerikan firmalarının ZTE'ye parca ve yazılım satmalarını yasakladı, cunku Cin şirketi ABD'nin İran ve Kuzey Kore'ye yaptırımlarını ihlal etmişti. Reuters, o sırada firmanın Android’i kullanmasının tehdit altında olduğunu bildirmişti.