ABD‘de Trump yonetiminin başa gelmesiyle birlikte ozellikle Cin ile kurulan ticari ilişkilere zarar verebilecek adımlar bir bir devreye sokuldu. Sadece ABD‘de değil bazı muttefik ulkelerde de Cinli ureticilere yonelik yasaklar devreye sokulmaya başladı. Peki ABD-Cin ticari savaşı ve Huawei yasağı şu an icin ne durumda? Huawei, 5G ile birlikte, baz istasyonu teknolojilerinde daha da etkili olmanın planlarını yapıyordu. Ancak şirket once ABD, sonrasında ise Kanada, Avustralya gibi ulkelerde de benzer yasaklar ile karşı karşıya geldi. Cinli uretici her ne kadar akıllı telefon pazarında onemli oyunculardan biri olsa da, baz istasyonu teknolojileri gibi alanlarda da en onemli oyuncu durumunda. Huawei yasağı yumuşuyor mu? ABD-Cin ticari savaşı her gecen gun tansiyonunu arttırarak devam ediyor. Ancak ABD Dış Ticaret Departmanı sozcusunun yaptığı acıklama, ABD Cin ticari savaşı icin beyaz bayrak anlamına gelebilir. ABD‘nin adımı Huawei ozelinde gercekleşecek. Departmanlık, lisanslarını iptal ettiği marka icin, mevcut hatların tamiri ve yenilenmesi gibi durumlar icin şirkete gecici bir lisans sağlamayı planlıyor. Her ne kadar kucuk olcekli bir gelişmede olsa, mevcut hatların tamir ve bakımına yonelik bu lisans Cin-ABD arasında yaşanan gerilimin yumuşaması yolunda onemli bir adım olarak goruluyor. ABD‘nin son olarak Cinli telekomunikasyon şirketlerini yasaklayan kararnamesine Huawei‘nin yapıcı yanıtı da bu yumuşamaya katkıda bulunmuş gibi gorunuyor. Shiftdelete
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- ABD’den Huawei yasağı icin yeni bir adım!