Amerika ile Cin arasında yaşanan ticari gerilim, ozellikle Cinli şirketleri onemli derecede etkilemeyi başardı. Bu gerilimden en cok etkilenen markalardan birisi ise şuphesiz Huawei oldu. Tum bu yaşananların ardından Huawei buyuk bir darbe daha yedi. Google aldığı karar ile birlikte Huawei ile ilişkilerini askıya aldı! Huawei Android icin erişim kısıtlaması ile karşı karşıya! Huawei Android ve Google’a erişimi kaybetti! Android Authority’e gore Google, Huawei ile olan tum operasyonlarını askıya aldı. Soz konusu durum dunya genelindeki tum Huawei kullanıcılarını cok ciddi bir şekilde etkileyebilir. Yaşanan olayın sonucu olarak Huawei kullanıcıları, Android guncellemelerine erişimde sorunlar yaşayacak. Bu noktada diğer markalara gore cok daha gec guncelleme alınacağını soyleyebiliriz. Ayrıca kullanıcılar Google Play Store ve Gmail uygulamaları da dahil olmak uzere Google servislerine olan erişimi de kaybedecekler. Şu an icin tum bunların bir iddia olduğunu soyleyelim. Ancak haberin kaynağı Reuters olduğu icin ciddi bir soylenti olduğunu da soylememiz gerekli. Bu gelişmelerin ardından neler yaşanabilir? Mart ayında yaptığımız haberimizde Huawei’nin kendi işletim sistemini geliştirdiğine yonelik soylentileri doğruladığını aktarmıştık. Huawei Urun Başkan Yardımcısı Bruce Lee yaptığı acıklamada olası ambargolara karşı ‘b planı‘ olarak bir işletim sistemi geliştirdiklerini kabul etmişti. Tum bu yaşananların kısa surede cozume ulaştırılamaması durumunda Huawei’nin kendi işletim sistemine geciş yapması muhtemel olacaktır. Ancak bu adımın kullanıcılar tarafından nasıl tepki alacağı ise şu an icin bilinmiyor. Shiftdelete