Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere gore ABD'li işletim ureticileri Qualcomm ve Intel de Google'ın kararını takip etti ve Huawei ile olan ortaklıklarını sonlandırdı. ABD hukumetinin Cinli mobil teknoloji devi Huawei’yi kara listeye alması ve bu gelişmeyi takiben Google’ın Huawei’nin Android lisansını iptal etmesi, Huawei icin tum hafta sonunun son derece karanlık bir hal almasına neden olmuştu. Bloomberg tarafından aktarılan bilgiye gore dunyanın en buyuk işlemci ureticilerinden ucu olan Intel, Qualcomm ve Broadcom da hukumetin Huawei konusundaki yasaklarının ardından Cinli şirket icin teslimatlarını sonlandırmış durumda. Huawei, ozellikle premium ve orta segment akıllı telefonlarında uzun zamandır kendi HiSilicon Kirin işlemcilerini kullanıyor. Ayrıca giriş seviye işlemcilerde de MediaTek tercih ediliyor. Bu nedenle Qualcomm ile ortaklığın sonlandırılması buyuk bir etki yaratmayacaktır. Bununla birlikte Huawei dizustu bilgisayarların kalbinde Intel işlemciler yer alıyordu. İki teknoloji devi arasındaki ortaklığın sonlandırılması, yeni nesil Huawei dizustu bilgisayarlarda bir donanım boşluğu oluşmasına neden olacak. Huawei, işlemci acığını bir şekilde kapatsa bile sorunları tamamen ortadan kaldırmış olmayacak. Zira Huawei dizustu bilgisayarlar, yine bir Amerikan şirketi olan Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemini kullanıyor. Microsoft, hukumetin Huawei’yi kara listeye almasının ardından nasıl bir hamle yapacağını acıklamadı ancak şirketin, ABD’nin yasaklarına saygı duyması bekleniyor. Dolayısı ile Huawei icin mobil cihazlar dışında dizustu bilgisayarlarda da bir işletim sistemi acığı oluşacak. Webtekno