Trump yonetiminin kara listeye almış olduğu Huawei, kendi işletim sistemleri uzerinde calışmalarını surduruyor. Acıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, Huawei'nin kendi işletim sisteminin tum Android surumleri ile calışabileceğini doğruladı. Huawei, Trump yonetiminin yaptırımlarıyla baş etmeye calışıyor. Huawei'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde kara listeye alınmasının hemen ardından once Google, ardından da Intel ve Qualcomm'dan acıklamalar gelmiş ve Huawei ile olan calışmalarını noktaladıklarını duyurmuşlardı. Huawei cephesinden de acıklamalar gelmiş, şirketin B planının olduğu acıklanmıştı. Hemen ardından da Amerika'nın yaptırım kararlarından bazıları icin Huawei'ye 90 gun sure verildiği duyurulmuştu. Huawei cephesinden de cevap gecikmemiş şirketin kendi işletim sistemlerini oluşturacakları belirtilmişti. Dunyanın en buyuk ikinci akıllı telefon ureticisi olan Huawei'nin işletim sistemi ile ilgili bazı gelişmeler mevcut. Huawei'nin Tuketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, kendi işletim sistemleriyle ilgili bazı acıklamalarda bulundu. Yu, Huawei'nin işletim sisteminin Android'e alternatif olacağını ve işletim sisteminin fazlasıyla guclu olduğunu belirtti. İşletim sisteminin en guzel yanının da tum Android surumleri ile uyumlu olarak calışması olduğunu belirten Yu, Huawei'nin işletim sisteminin sonbahar aylarında hazır olacağını belirtti. Huawei'nin işletim sisteminin nasıl olacağına dair de bazı duşunceler kamuoyunun gundemini meşgul etmeye devam ediyor. Uzmanlara gore Huawei'nin işletim sistemi, Google servislerinden tamamen arındırılmış bir Android surumu olarak karşımıza cıkacak. Ancak yazılım uzmanlarına gore bu durum Huawei icin bu kadar kolay olmayacak. Cunku Android işletim sisteminin icerisine gomulu olarak bulunan Google servislerinin, Android işletim sisteminden ayıklanması tam olarak mumkun gorunmuyor. Anlaşılan o ki; Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili sınırların cizilmesi icin şirket yetkililerinden gelecek olan acıklamalar daha belirleyici olacak. Webtekno