Japon teknoloji devi Panasonic, once Huawei ile olan ortaklıklarını bitirdiklerini ardından da tekrar surdurmeye karar verdiklerini acıkladı. Yapılan acıklamalarda Huawei'nin Japon yasalarına aykırı bir tutum sergilemediği belirtildi. Amerika, hafta başında Huawei ile ilgili yaptırım kararları almıştı. Alınan yaptırım kararlarının hemen ardından da Google, Huawei'nin Android lisansına son verdiğini duyurmuş, gundeme bomba gibi duşmuştu. Yaşanan surecte Huawei icin kritik onem arz eden, Qualcomm ve Intel de Huawei ile ortaklıklarını bitirdiklerini duyurmuşlardı. Taraflardan acıklamalar kesilmemiş, Huawei kendi işletim sistemini kullanıcıların hizmetine sunacağını acıklamıştı. Huawei ile ortaklıklarını bitiren teknoloji ureticilerine dun itibarı ile Japon firma Panasonic de eklenmişti. Ancak Panasonic bu karardan vazgectiğini duyurarak, Huawei ile ilgili olan ortaklıklarını surdureceğini acıkladı. Panasonic tarafından yapılan acıklamalarda, Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei ile ilgili olan iddialarının incelendiği ve yapılan incelemeler sonucunda Huawei ile olan ortaklıklarına devam edeceği belirtildi. Japonya kanunlarına gore her şeyin olağan olarak ilerlediğini belirten Japon teknoloji devi Panasonic, Cinli ortaklarına yardım etmeyi surdureceklerini acıkladı. Panasonic tarafından yapılan acıklamaların hemen ardından Huawei, konuyla ilgili bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, Panasonic ortaklığının Huawei icin cok onemli olduğunu ve pek cok urunde birlikte calışıldığının altı cizildi. Bununla birlikte Huawei'yi yaşanan bu olaylar sonucunda ortaklığı terk etmeyen butun şirketlere de teşekkur edildi. Webtekno