ABD'nin Huawei yasaklarına ABD menşeli hizmetler de dahil olduğundan yeni nesil Huawei telefonlarda WhatsApp gibi populer uygulamaların bulunmama ihtimali yuksek. Google’ın Android lisansını askıya almasından sonra Huawei’nin kendi işletim sistemlerini kullanıma hazırladıklarını acıklaması, Huawei fanlarının icini bir miktar rahatlatmıştı. Yeni Huawei işletim sistemi, kendi uygulama mağazasıyla birlikte gelecek ve bu mağazada hangi populer uygulamaların bulunacağı şu an icin gizemini korumaya devam ediyor. ABD hukumetinin Huawei icin uyguladığı yasak, yalnızca donanımsal urunleri değil, yazılımsal urunleri de kapsıyor. Bu nedenle yeni bir işletim sistemi ile birlikte piyasaya surulecek olan Huawei akıllı telefonlarda WhatsApp gibi populer uygulamaların bulunmayacak olma ihtimali oldukca yuksek. Huawei’nin dunyanın en buyuk ikinci akıllı telefon ureticisi olduğunu duşunursek coğu geliştiricinin Huawei uygulama mağazasına uygulamalarını taşıyacaklarını ongorebiliriz. Bununla birlikte Huawei, ABD menşeli urun ve hizmetleri satın alamayacağından akla ilk gelen pek cok uygulamanın Huawei telefonlarda olmama ihtimali yuksek. Webtekno