ABD’li şirketlerin iş birliğini bitirdiği Huawei, ortaya cıkan bilgilere gore zor gunler icin fazladan parca tedarik ederek fazla sayıda bileşen stokladı. Uc aylık gecici lisans surecini doldurmasının ardından ABD’li şirketlerden parca tedarik edemeyecek olan Huawei’in; hali hazırda Qualcomm, Intel, Xilinx, Qorvo ve ARM gibi ureticiler ile olan iş birliği bitirilmiş durumda. Analiz şirketi CLSA tarafından gelen rapora gore Huawei, fazladan siparişlerle epey bir bileşen stokladı. CLSA analistine gore Huawei’in bu satın alma işlemi, cip endustrisine kattığı geliri yuzde 8 civarında artırdı. Ve Huawei’in piyasadan kaldırılmasının cip endustrisi gelirinde yuzde 4’luk bir duşuşe yol acacağı belirtiliyor. Huawei 2019’da problem parca problemi yaşamayacak Yapılan analizlere gore Huawei bu yıl icerisinde 157 milyon mobil cihazın ihtiyacını elindeki parcalarla karşılayabilir. Yani bu rakamlar Huawei’in bu yıl sonuna kadar uretim yapabileceğini gosteriyor. Ancak mevcut parca gider oranlarında artış olursa bu parcalar 2019 yılını cıkarmayabilir. Dolayısıyla Huawei uretim yapamayabilir. Huawei’in bu durumdan bir an once sıyrılması en buyuk beklentiler arasında yer alıyor. Kendi işletim sistemini geliştirmesi gibi durumlar da Huawei’in bu konu uzerinde buyuk calışmalar yuruttuğunu gosteriyor. Shiftdelete