Muğla’nın Fethiye İlcesi’nde ’İslami Otel’ konseptiyle hizmet veren 4 yıldızlı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, aynı odanın birden fazla kişiye satılması nedeniyle kapıda kaldı.

Aynı dakikalarda 2 aydır maaşlarını alamadıklarını one suren 15 otel calışanının kapı onunde iş bırakma eylemi yapması uzerine jandarma ekipleri guvenlik onemi aldı. Oludeniz Mahallesi’nde hizmet veren 200 odalı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile; Uşak, Sivas, Bursa ve Ankara’dan bu sabah otomobilleriyle tatile geldi.
Konaklama ucretlerinin bir kısmını onceden odeyen aileler, otelin girişinde ’Boş odamız yok’ yanıtı aldı. Mağdur olan tatilciler cocuklarıyla birlikte 40 dereceye yaklaşan sıcakta otelin onunde beklemeye başladı. Bu sırada 15 otel calışanının 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekcesiyle otel onune gelip iş bırakma eylemi yapması, tatilcileri cileden cıkardı
Oludeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’nı arayan tatilcilerin dolandırıldıklarını belirtmesi uzerine, otel onune gelen jandarma ekipleri guvenlik onlemi aldı. Jandarma gerginlik yaşayan tatilcilerle otelin guvenlik gorevlilerini sakinleştirmeye calıştı. İş bırakan otel calışanları ise ucretlerinin odenmesini istedi.

Bursa’dan eşi ve 2 cocuğuyla otele gelen makine muhendisi 41 yaşındaki Gurkan Cekic, otel ucretinin 500 lirasını rezervasyon sırasında odediğini soyledi. Otele yerleşmek icin geldiklerinde ’Boş oda yok’ yanıtı aldıklarını anlatan Cekic, dolandırıldıklarını savundu. Otelin ceşitli gerekcelerle kendilerini iceri almadığını anlatan Cekic, "Bize rezervasyonu nereden yaptırdığımızı sordular. Ben otelin resmi internet sitesi uzerinden rezervasyon yaptırdım. Telefonla gerekli teyitleri de yaptık. Burada organize sistemli bir dolandırıcılık var. Sozde İslami otel" dedi.
Uşak’tan eşi ve 2 cocuğuyla tatile geldiklerini belirten oğretim gorevlisi 41 yaşındaki Selcuk Sert, gecen 18 Nisan’da rezervasyon yaptırdığını ve 3 bin liraya yakın ucret odediğini kaydetti. Geri odemeye ilişkin bilgi verilmediğini ve otel onunde bekletildiklerini aktaran Sert, "Sıcakta eşim ve cocuğumla birlikte otel onunde bekliyorum. Rezil olduk. Herhangi bir acıklama yapan da yok. Mağdur olduk" diye konuştu.
’2 AYDIR MAAŞIMIZI ALAMIYORUZ’
2 aydır maaşlarını alamadıklarını one suren otelin aşcısı 40 yaşındaki Mine Sarıhan ise otelin tamamen dolu olduğunu ancak ucretlerinin odenmediğini anlattı. 20 kat gorevlisinin iş bırakarak otele gelmediğini belirten Sarıhan, "Şu an 15 calışan iş bırakma eylemi yapıyoruz. Emeğimizi alın terimizi boşa harcadık. Hicbir personel maaşını alamadı. Ancak bazıları calışmaya devam ediyor. Bize katılmak istemediler. Bizim amacımız otele zarar vermek değil. Ancak otel işletmecileri de bize zarar vermesinler. Maaşlarımızı istiyoruz" dedi.

TATİLCİLER DE CALIŞANLAR DA OTEL KAPISINDA
Calışanların yasal haklarını aramak icin otele gelen Avukat Hayel Ozenc ise şunları soyledi:
"Otelde cok buyuk sıkıntılar var. Calışanların maaşlarının odenmesi icin goruşmeye geldim. Ancak oda satılıp kapıda bırakılan tatilcilerle karşılaştım. Bir yetkili ile calışanlar icin goruşmeye calıştım. Ancak 'Para falan odenmeyecek’ yanıtını aldık. Yasal tum başvuruları yapacağız. İşcilerimizi mağdur etmeyeceğiz." (DHA)