Android lisansı askıya alınmasının uzerine Huawei'nin geliştirdiği işletim sisteminin adı belirlenmiş olabilir. Gectiğimiz haftanın başlarında acığa kavuşan Huawei'nin Android'den (acık kaynak kodlusundan dahi) tamamen vazgecerek kendi mobil işletim sistemini geliştireceği bilgisinin ardından bu işletim sisteminin adının ne olacağına dair bircok spekulasyon ortaya atılmıştı. Bugun ortaya cıkan bir tescil başvurusu ise bu işletim sisteminin adının kesinleşmiş olabileceğine işaret ediyor. Cin Ulusal Fikri Mulkiyet İdaresi'ne Huawei tarafından yapılan başvuru sonucunda Cinli akıllı telefon sektoru devi şirket, bir marka ismi icin kendi uzerine tescil başvurusu yaptı. ABD'nin yaptırımlarıyla boğuşan şirketin yaptığı tescil başvurularında; "Huawei Ark OS", "Huawei Ark", "Ark" ve "Ark OS" isimlerinin yer aldığı listeleniyor. Dunya uzerinde en cok kullanılan mobil işletim sistemi Android'e alternatif ureten Huawei'nin yukarıda belirtilen isimlerden bir tanesini yeni işletim sistemi icin kullanabileceğine neredeyse kesin gozuyle bakılıyor. Cinli firmadan henuz resmi bir acıklama gelmemiş olsa da daha once işletim sisteminin adı icin ortaya atılan Hongmeng OS ismi yerine mobil işletim sistemi Ark OS'un kulağa cok daha hoş gelmesi, bu fikri destekliyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Yeni İşletim Sisteminin Adını Tescillemiş Olabilir