Huawei Orta Doğu Genel Muduru, Huawei'nin kendi işletim sistemini bu yılın başlarında hazır hale getirdiğini ve gelecek ay tanıtacağını soyledi. Google’ın Huawei icin Android lisansını askıya almasının ardından Huawei’nin kendi işletim sistemi ile piyasadaki varlığını surdureceği konuşulan bir konuydu. Huawei Enterprise Business Group Orta Doğu Genel Muduru Alaa Elshimy, yaptığı acıklamalar ile Huawei işletim sisteminin sandığımızdan cok daha erken ortaya cıkacağını duyurdu. Huawei’nin boyle bir yasaklamayı on gorduğunu ve bu nedenle kendi işletim sistemini Ocak 2018’de kullanıma hazır hale getirdiğini belirten Elshimy, Google ile guclu bir iş birlikleri olduğu icin kendi işletim sistemlerini piyasaya surmek istemediklerini, kendi işletim sistemlerini ortaya cıkararak ortakları ile ilişkilerinin bozulmamasını arzu ettiklerini belirtti. Elshimy, gelinen noktada B planlarını ortaya koymak zorunda kaldıklarını belirtirken, Cinli şirketin gelecek ay kendi işletim sisteminin duyurusunu gercekleştireceğini soyledi. Huawei işletim sistemi yalnızca akıllı telefonlarda değil aynı zaman TV’lerde, giyilebilir cihazlar, otomobillerde ve cok daha fazlasında kullanılabilecek. Kendi işletim sistemlerine ve işlemcilerine guvendikleri icin ABD’nin yaptırımlarının kendilerini korkutmadığını belirten Elshimy, piyasadaki tum bilgisayar ve sunucuların Intel işlemcilere, depolama oynatıcılarının ise Qualcomm yongalarına ihtiyac duyduğunu dile getirirken, kendilerinin ihtiyacları olan işlemcileri urettiklerini belirtti. Webtekno