Gunun erken saatlerinde bir internet sitesinden Huawei’nin işletim sistemi olan HongMeng’in Haziran ayında kullanıma acılacağı soylentisi yayıldı. Başka bir kaynak tarafından ise bu bilgi yalanlanarak işletim sisteminin henuz hazır olmadığı soylendi. TechRadar adlı internet sitesinden bir soylenti yayımlandı. HuaweiOS işletim sisteminin bir sonraki ay piyasaya suruleceği soylentisini yayan TechRadar’ın kaynağı ise Huawei Genel Mudur’u Alaa Elshimy'ydi. Bu kaynak bilginin doğru olduğunu ortaya koyarken, Android Authority isimli sitenin, durumun boyle olmadığını beyan eden acıklamaları var. Huawei’ye gore, HongMeng olarak adlandırılan yeni HuaweiOS, Haziran ayında piyasaya surulmeyecek. Aslında Huawei, HongMeng icin bir cıkış tarihi yayımlamadı. Daha onceki soylentiler, Huawei’nin işletim sisteminin hazır olmadığını soyluyordu. Bu nedenle işletim sisteminin yakında cıkacağı soylentisini duymak şaşırtıcıydı. Şimdilik, bazı kaynaklara gore Huawei’nin yeni işletim sistemini kullanmaya başlaması icin biraz zamana -en azından birkac aya- ihtiyacı var. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei’nin İşletim Sisteminin Haziran’da Geleceği Yalanlandı