Huawei, ABD'li bazı şirketlerle ilişiğinin kesilmesinin ardından kendi işletim sistemini duyuracağını acıkladı. Ancak şirketin bunu yakın bir zamanda kuresel olcekte piyasaya surmesi mumkun gorunmuyor. Bu ortamda olası bir Huawei cokuşunun ise en fazla Samsung ve Apple'a yarayacağı ongoruluyor. Huawei şu anda Samsung'un arkasında ve Apple'ın onunde dunyanın en buyuk ikinci akıllı telefon ureticisi. Ancak ABD'nin yasağı nedeniyle, bu unvan yakında tehlikeye girebilir ve analist Ming-Chi Kuo'ya gore bu durum en fazla Huawei'nin rakiplerine yarayacak. Huawei'nin satışları 180 milyon adede duşebilir Google ve bazı şirketlerin Huawei ile bağlarını kesmelerinden once analistler marka icin 2019'un sonuna kadar yaklaşık 270 milyon adet telefon sevkiyatı ongoruyorlardı. Ancak Huawei, kısa bir sure once şirketin işletim sisteminin 2020'nin başına kadar kuresel olcekte piyasaya surulmeye hazır olmadığını doğruladı. Bu nedenle beklenenden daha duşuk sonuclar ortaya cıkabilir. İşletim sistemi piyasaya surulmeden gecen her ekstra ayda, satışların ortalama 8-10 milyon birim duşeceği tahmin ediliyor. Huawei işletim sistemini hızlı bir şekilde piyasaya suremezse, 2019'un sonunda şirketin satışları yalnızca 180 ila 200 milyon adet arasında olabilir. Bu da potansiyel olarak bir kez daha Apple'ın arkasına yerleşebileceği anlamına geliyor. Samsung ve Apple, bu durumdan onemli olcude yararlanabilir Piyasada daha az şirketin olması, kullanıcılar acısından daha avantajsız gorunuyor. Cunku bu, uzerinde baskı hissetmeyen şirketin yenilik yapmak icin aceleci davranmayacağı anlamına geliyor. Ancak bu durum, Samsung ve Apple gibi şirketlere fayda sağlayacak gibi gorunuyor. Eğer Huawei; Avrupa, Hindistan gibi pazarlardaki payını kaybederse son tahminler Samsung’un bu bolgelerde 300 - 320 milyonun uzerinde satış yapabileceğini gosteriyor. Onceki tahminler 290 milyon civarında bir satış ongoruyordu. Ming-Chi Kuo, Apple satışlarının 5G tanıtımının yapılacağı yıla kadar 185 milyon civarında olabileceğini one suruyordu. Ancak şimdiki durum, şirketin 200 milyon barajını aşabileceğini gosteriyor. Apple, ust seviye telefon satışlarında Huawei’den onde gorunuyor. Yani amiral gemisi telefonlar soz konusu olduğunda Huawei, hala ucuncu sırada yer alıyor. Ancak Huawei P ve Mate markalı modellere ilgi azalırsa bu durum Apple’ın işine yarayacak. WebTekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin Olası Cokuşunden En fazla Samsung ve Apple Yararlanacak