Huawei'nin işletim sistemi Ark OS ile ilgili bazı goruntuler ortaya cıktı. Huawei Central tarafından paylaşılan goruntulerde Ark OS'un ayarlar menusunun nasıl olacağı anlaşılabiliyor. Huawei'nin Android lisansının iptal edilmesiyle birlikte Huawei resti cekmiş ve şirket, B planlarının hazır olduğunu duyurmuşlardı. Kısa bir sure sonra bu B planının aslında Huawei'nin kendi işletim sistemi olduğu ortaya cıkmış, şirketin bundan sonra ureteceği akıllı telefonların da bu işletim sistemini kullanacağı ifade edilmişti. Hemen ardından işletim sisteminin ismini birkac gun boyunca konuşmuştuk ancak şirketin aldığı tescil belgesi ile bu işletim sisteminin adının 'Ark OS' olacağı kesinleşmişti. Şirket, kendi işletim sistemleri ile ilgili calışmalarını hız kesmeden surdururken Ark OS ile ilgili bazı ekran goruntuleri ortaya cıktı. Huawei Central tarafından paylaşılan goruntulerde Ark OS'un ayarlar menusunun nasıl olacağı gorulebiliyor. İşte Huawei'nin işletim sistemi Ark OS'tan ilk goruntuler; Trump'ın yapmış olduğu acıklamaların hemen ardından Google'ın Huawei'ye uyguladığı lisans iptali yaptırımı Huawei'yi kendi işletim sistemleri konusunda mecbur bırakmış gibi gorunse de aslında durum boyle değil. Huawei'nin bir işletim sistemi uzerinde calıştığı ilk kez 2012 yılında yerel medya kaynakları tarafından bildirilmişti. Şirket, o donemlerde sadece acil durumlar icin hazırladığı bu işletim sistemini, kullanıcıların normal koşullarda kullanmayacaklarını belirtmişti. Huawei'nin bu ongorusu bir şekilde şirketi haklı cıkarmış oldu ve şirketin elinde artık elle tutulur bir işletim sistemi var. Şu an icin Ark OS ile ilgili bilgiler sınırlı. Hatta elimizde bu goruntulerden başka net bir şey yok diyebiliriz. Şirketin Ark OS'u ne zaman kullanacıların hizmetine sunacağı ve hali hazırda Huawei sahiplerinin Android'e devam mı edeceği yoksa onlarında mı Ark OS'a gececeği bilinmiyor. Gozler Huawei'den gelecek olan yeni acıklamalarda. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin İşletim Sistemi Ark OS'tan İlk Goruntuler Paylaşıldı