Google, Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldıktan sonra Cinli teknoloji devi kendi işletim sistemi icin kolları sıvadı. ABD ve Cin arasındaki ticari gerilimden en fazla etkilenen şirket olan Huawei işletim sistemi ile ilgili yeni bir bilgi ortaya cıktı. İsmi Huawei Oak OS mu olacak? Mate 30 yeni işletim sistemiyle mi gelecek? Huawei işletim sistemi ismi Huawei Oak OS mu olacak? Android dunyasından uzaklaştırılan Huawei’nin işletim sistemi ile ilgili hemen hemen her gun yeni bir bilgi ortaya cıkıyor. İsmiyle ilgili bircok spekulasyonun ortalıkta dolaştığı yeni işletim sistemi ‘Ark OS’ adıyla mı, yoksa ‘Oak OS’ adıyla mı gelecek şimdilik henuz bilinmiyor. Ancak, işletim sisteminin ne zaman sunulacağıyla ilgili bilgiler ortaya cıkmaya başladı. Huawei işletim sistemi Oak OS bu yıl ağustos ya da eylul ayında tanıtılacak. Huawei işletim sistemi Cin pazarında HongMeng OS olarak adlandırılacak. Kuresel pazarlar icin de Oak OS ya da Ark OS ismiyle karşımıza cıkacak. Ancak, son cıkan haberler coğunlukla Oak OS ismine işaret ediyor. Şirketin, Android erişimi, guvenlik guncellemeleri, Play Store icin resmi lisansı Ağustos ayında sona erecek. Bu da yeni işletim sisteminin tarihini doğruluyor. Huawei işletim sistemi ile gelen ilk telefonun 30 Ekim gunu tanıtılacak olan Huawei Mate 30 modeli olacağı soyleniyor. Ancak, işletim sisteminin ismi ve yayınlanma tarihi gibi bu bilgi de şimdilik tahmin aşamasında. Shiftdelete
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Mate 30 icin Huawei işletim sistemi sinyali