Google’ın Android desteğini Huawei’nin uzerinden cekmesinin ardından, Cinli teknoloji devi harekete gecti. Kendi işletim sistemin geliştiren Huawei, şu sıralar sistemini geliştiriyor ve testlerini yapıyor. Son cıkan bilgilere gore, test icin Huawei işletim sistemi HongMeng OS yuklu 1 milyon akıllı telefon test icin hazır hale getirildi. Huawei işletim sistemi testleri başladı Yeni işletim sistemi konusunda elini cabuk tutmak isteyen Huawei, bu sistemi ağustos ayında tanıtmaya hazırlanıyor. Bunun icin son surat calışmalarını surduren şirketle ilgili yeni bir haber ortaya cıktı. Huawei işletim sistemi HongMeng OS yuklu 1 milyon telefon teste hazır hale getirildi. Telefonların piyasadaki mevcut urunler mi, yoksa geliştirme urunleri mi olduğu ise henuz bilinmiyor. Cinli aracılık şirketi Rosenblatt Securities, HongMeng OS işletim sisteminin tum Android uygulamalarıyla uyumlu olduğunu acıkladı. Huawei yoneticilerinden Yu Chengdong da yeni işletim sisteminin bu sonbahar aylarına hazırlandığını soyledi. Ayrıca yeni işletim sisteminin akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, arabalar, televizyonlar ve akıllı giyilebilir cihazlar ile uyumlu olacağını belirtti. Gecmişte Android’in egemenliği ile ilgili endişeleri olan Huawei’nin kendi işletim sistemi icin 2012 yılından beri calıştığı biliniyor. Cin pazarında HongMeng OS olarak isimlendirilen yeni işletim sistemi, kuresel pazarda Ark OS ya da Oak OS ismiyle karşımıza cıkacak. Shiftdelete