Google'ın Android lisansını iptal etmesiyle birlikte Huawei, aralarında Turkiye'nin de bulunduğu pek cok ulkede 'HongMeng' ismi icin marka tescil başvurusu yaptığı ortaya cıktı. Trump yonetiminin aldığı yaptırım kararlarının ardından ilk olarak Google harekete gecmiş, Huawei'nin Android lisansını askıya aldığını acıklamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Huawei, kendi işletim sistemleri uzerinde calıştığını resmen ilan etmiş, onumuzdeki donemlerde kullanıcıların Huawei'nin kendi işletim sistemini kullanacaklarını acıklamıştı. Huawei'nin kendi işletim sistemini duyurmasıyla birlikte bu işletim sisteminin adının ne olacağı hakkında soylentiler ortaya cıkmış, Ark OS ve HongMeng gibi isimler on plana cıkmıştı. Bugune kadar oklar genelde Ark OS'u gosterse bile, Huawei'nin ulkemizde de yaptığı son girişim HongMeng isminin işletim sistemi icin tamam olabileceğini duşundurdu. Ortaya cıkan bilgilere gore Huawei, Turk Patent ve Marka Kurumu’na “HongMeng” ismiyle ilgili bir marka başvurusu yaptı. 28 Mayıs 2019 tarihinde yapılan bu başvurunun resmi belgeleri de ortaya cıktı. İşte o belge; Şimdilik inceleme aşamasında olan marka başvurusu, onaylanmasıyla birlikte resmi bir marka haline gelmiş olacak. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Turkiye’de ’HongMeng’in İsim Hakkını Almak İcin Başvuruda Bulundu