Son haftalarda Android’e alternatif işletim sistemi bulmaya odaklanan Huawei, Salfish işletim sisteminden catallanan Aurora’yı da bir alternatif olarak inceliyor. ABD’nin yaptırımlarından sonra Google, Cinli teknoloji devi Huawei’ye Android desteği vermeyeceğini acıklamıştı. Huawei kadar buyuk bir firma, tabii ki bu kararın ustune akıllı telefon uretimini durduracak değildi. Kendi işletim sistemini geliştirmeye koyulan Cinli uretici, bir yandan da alternatiflere bakıyor. Huawei, kendi işletim sistemini sıfırdan kurmakla uğraşmak istemiyor olabilir. Şirketin gozu kullanabileceği diğer işletim sistemlerine donmuş durumda. Tabii ki cok fazla alternatifleri yok ancak Rus medyasından The Bell’in haberine gore, Aurora OS bir adım one cıkıyor. Gazetenin iki kaynağa dayandırdığı haberine gore Huawei yoneticisi Guo Ping, Rusya Federasyonu’nun Dijital Gelişim, İletişim ve Kitle Medya Bakanı Konstantin Noskov ile yaptığı goruşmede Aurora OS’u kullanmak konusunda fikir aldı. Aurora OS, Rus yapımı bir mobil işletim sistemi ve Finli şirket Jolla’nın acık kaynak kodlu işletim sistemi Salfish’ten catallanarak oluşturuldu. Cok kullanıcısı olmayan bu işletim sistemi gizlilik ve guvenliğe odaklanmasıyla pek cok kişinin guvenini kazanmış durumda. The Bell’e gore Huawei, bazı cihazlarında Aurora’yı test etmeye başlamış durumda. Android olmayan bir işletim sistemine gecmek oldukca riskli bir hareket ve yeterli uygulama desteği olması ortalama bir kullanıcı icin oldukca onemli. Huawei bu nedenle uygulama geliştiricilerine ulaşarak kendi AppGallery uygulama mağazasına urun geliştirmelerini istiyor. Play Store’a alternatif olarak da Aptoide uzerinde calışıyorlar. Yine de Android’e tamamen sırtını donmek firmanın muhtemelen son caresi olacak. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Android’e Alternatif Olarak Aurora İşletim Sistemini İnceliyor