Huawei’nin Android işletim sisteminden bağımsız hale gelmek icin uzun suredir geliştirdiği ve Google yasağından sonra calışmalarını hızlandırdığı HongMeng (bazı bolgelerde Ark OS) hakkında yeni detaylar ortaya cıkmaya devam ediyor. Gectiğimiz gunlerde 1 milyona yakın HongMeng OS yuklu test cihazının yolda olduğunu belirten Huawei’nin, HongMeng isim hakları icin Turk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaptığını sizlere duyurmuştuk. HongMeng OS yuklu Huawei telefonlar Ekim ayında gelecek! Tianfeng International analisti Guo Mingxi, Huawei’nin Ekim ayında kendi işletim sistemini kullandığı telefonları piyasaya surebileceğini belirtiyor. Ancak, bu telefonlar arasında Huawei Mate 30’un yer almayacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda Huawei Mate 30 icin Android lisansının daha once alınmış olma ihtimali gucleniyor. Huawei’nin işletim sisteminin yuklu olduğu giriş ve orta seviye telefonların ilk etapta Cin pazarına sunulacağı belirtiliyor. Cin pazarında her şeyin sorunsuz gitmesi ve dunya genelinde lisansların alınmasıyla işletim sistemi dunyaya yayılacak. Analistin beklentisi Mate 30 ve P40 modellerinin bu işletim sistemi ile kutudan cıkar hale getirileceği yonunde. Ayrıca analist, ABD ve Cin arasındaki ticari savaşa rağmen Huawei’nin bu yıl 200 milyon barajının altında kalmayacağını belirtiyor. Bu kapsamda dunyanın en buyuğu hedefini şimdilik askıya alması gereken Huawei ikinci sıradaki konumunu guclendirmekle yetinecek gibi gorunuyor. Shiftdelete