News.mydrivers'ta yer alan habere gore Huawei, yeni işletim sisteminin yıl sonuna kadar 225 milyon cihazda yer alacağını iddia ediyor. ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasının ardından bircok şirket Cinli teknoloji deviyle bağlantısını kesti. Huawei’yle bağlantısını kesen isimlerin arasında Google da bulunuyordu. Bu da Huawei ve Honor cihazlarının Android ve guncellemelere olan erişiminin sona ermesi anlamına geliyordu. Tum bu yasaklar ve kısıtlamalara rağmen Huawei hız kesmedi ve HongMengOS isimli işletim sistemini geliştirmeye başladı. Edindiğimiz son bilgilere gore de şirketin kendi işletim sistemi yuklu olan cihazları Ekim itibarıyla piyasaya surecek. News.mydrivers’a gore Huawei’nin işletim sistemi bu yıl icerisinde ihrac edilecek 225 milyon cihazın icerisinde bulunacak. Huawei ilk aşamalarda butce dostu telefonlarda kendi işletim sistemini kullanacak. Başka bir deyişle butce dostu telefonlara yonelecek. Bunun sebebi olarak da HongMeng’in yuksek ihtiyaclı kullanıcıların ihtiyaclarını karşılayabilecek bir mobil uygulama ekosistemine sahip olmak icin biraz zamana ihtiyac duyması. Rosenblatt Securities isimli bir şirketten gelen bilgiye gore Huawei, HongMengOS yuklu 1 milyon cihazını ihrac etmeyi başardı. Yine aynı şirketin soylediğine gore işletim sistemi tum Android uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde calışabiliyor ve artırılmış guvenlik fonksiyonlarıyla kişisel verileri korumayı amaclıyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei: Yıl Sonuna Kadar Yeni İşletim Sistemimizi 225 Milyon Cihaz Kullanacak