Google’ın Huawei’yi Android ekosisteminin dışına atmasından sonra Cinli şirket, kendi işletim sistemini cıkarma yoluna gitmişti. Şirketin bir yetkilisinin iddiasına gore HongMeng, şu an Cin’de test ediliyor. Cinli teknoloji devi Huawei’den ust duzey bir yetkili, perşembe gunu yaptığı acıklamada ABD’li işletim sistemi Android’in yerine gececek olan HongMengOS’un yayınlanma aşamasında olduğunu belirtti. Huawei Technologies Halkla İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Andrew Williamson, bir roportajda şirketin HongMeng’i buyuk ihtimalle markalaştıracağını belirtmişti. Bu da Cin icerisinde milyonlarca cihazda işletim sisteminin gorulmesi anlamına geliyor. ABD Başkanı Trump yonetiminin gectiğimiz ay icerisinde Huawei’yi kara listeye koymasının sonucunda ABD menşeli şirketlerin Cin’li şirketlerle devletten izinsiz ticaret yapmaları yasaklanmıştı. Bu şirketlerin başında da Android işletim sisteminin başındaki isim Google ve Huawei telefonlarda da kullanılan Android işletim sisteminin geliştiricisi Alphabet geliyordu. Huawei’nin gelir beklentilerinden de soz eden Williamson, 2019’daki gelir artışının %20 oranında olacağını tahmin ettiğini de belirtti. Son olarak bircok sosyal mecrada işletim sisteminin guvenlik tehditleri barındırdığını belirten yorumlar da Huawei tarafınca yalanlandı. Webtekno