Huawei'nin Sailfish işletim sistemini yeni cıkacak cihazlarında kullanabileceği one suruldu. Gecmişte bahsedilen Ark OS, yine Android tabanlı olabilir. Bu nedenle şirketin yeni arayışlar icinde olduğu duşunuluyor. Huawei icin zaman daralıyor. İki aydan kısa bir sure icinde Google'ın işletim sistemi, Huawei ve Google, ABD hukûmetini ikna edemezse şirketin yeni cihazlarına yuklenemeyecek. Bu durumda Huawei'nin gelecekte cıkaracağı telefonları icin B planı olarak bir işletim sistemi hazırladığı belirtildi. Gecmişte adı gecen ARK işletim sistemi, yine Android tabanlı olabilir. Yeni bir raporda ise Huawei’nin, Jolla’nın Sailfish OS işletim sisteminin Rus yapımı bir versiyonunu kullanmak istediği one suruluyor. Aurora OS adındaki işletim sistemi, Fin şirketi Jolla tarafından geliştirilen acık kaynaklı ve Linux tabanlı Sailfish OS Rus yapımı bir mobil işletim sistemi. Sailfish, orada en populer işletim sistemleri arasında değil. Hatta şu an icin Android ve iOS’a rakip olabilecek seviyede gorunmuyor ancak işletim sisteminin gizlilik ve guvenlik konusuna odaklanması, pek cok kullanıcı şimdiden kendine cekmiş durumda. Nokia’nın ve Intel’in durdurulmuş MeeGo işletim sistemine dayanan Sailfish, neredeyse tamamen farklı bir yazılım yığını kullanıyor. Bugune kadar piyasada bulunan cok az sayıda telefon Sailfish OS ile birlikte sunuldu. Huawei’nin, Aurora’yı birkac cihazında test ettiği iddia ediliyor. Android dışında bir işletim sistemine gecmenin ortalama tuketici icin uygulama desteği adına ne kadar onemli olduğu duşunulduğunde riskli bir hareket olabilir. Bu nedenle, Huawei’nin AppGallery uygulama mağazasında yayınlanmak uzere uygulama geliştiricilerine ulaştığı biliniyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin Yeni Cihazlarda Sailfish İşletim Sistemini Kullanabileceği İddia Edildi