ABD ve Cin arasında yaşanan ticari gerilimin en buyuk kurbanlarından biri olan Huawei şu sıralar kendi işletim sistemi uzerinde yaptığı calışmaları surduruyor. Alacağı hasarları en aza indirmek icin calışan Huawei, yaşananlara yonetici duzeyinde acıklamalarla zaman zaman yanıt verdi. Son olarak CNBC’de bir programa katılan Huawei CEO’su Ren Zhengfei, yaptığı son acıklamalarıyla dikkat cekti. ABD Huawei sorunu ile ilgili yonetici duzeyinde bir acıklama daha yapılmış oldu. Huawei CEO’su Ren, Başkan Trump’a seslendi Huawei CEO’su Ren katıldığı programda Deirdre Bosa’nın sorularını yanıtladı. Huawei markasının ABD’de satışı olmadığının altını cizen Ren, Cin ile ABD arasında yaşanan ticari cekişmenin esassen Huawei ile hicbir alakası olmadığını soyledi. Ren, “ABD’nin kanunlarla yonetilen bir ulke olduğuna inanıyorum” dedi. Bosa’nın “Trump ve Xi’nin G20 goruşmesinde Huawei hakkında konuşmalarını bekliyor musunuz?” sorusuna ise bunun onemli bir konu olmadığı yanıtını veren Ren, iki buyuk liderin oturup Huawei’yi konuşmasının gercekci olmadığını dile getirdi. Omuzlarında baskı hissetmediklerini soyleyen yonetici bunun kendileri icin bir test olduğunu soyledi. “Seni oldurmeyen şey guclendirir” orneğini veren Ren, Huawei’yi kullerinden doğan anka kuşuna benzetti. Yakın zamanda Huawei gelirlerinin 30 milyar dolar azalacağı ile ilgili haberler ortaya cıkmıştı. Ren bu konuyla ilgili de bir acıklamada bulundu. Borsada kaydı olmayan bir şirket icin 30 milyar doların kucuk bir tutar olduğunu kaydeden Ren, halen 100 milyarın uzerinde gelire sahip olduklarını ve kaliteye onem verdiklerini belirtti. Ren, Başkan Trump ile de herhangi bir temasta bulunmadıklarını soyledi. Sorunların mahkemede cozulmesinin daha iyi olacağının altını cizdi. Ren, Deirdre Bosa’nın “Başkan Trump’a ne soylemek isterdiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Ona atmosferin kalınlığının 1000 kilometreden fazla olduğunu soylemek isterdim, gelecekte bilgi bulutunun kalınlığı kesinlikle birkac bin kilometreden az olmayacak, bu kadar buyuk bir pazarda herkes icin fırsat var” Gecmişte nadiren medyaya cıkan Ren, neden Amerikalı bir gazeteciye roportaj verdiğini acıklarken, gecen sene dunya medyasında Huawei ile ilgili haberlerin yuzde 90’ının olumsuz olduğunu hatırlatarak; “Onlara gercek Huawei’yi gostermeliydik, şimdi pozitif yayınlar yuzde 27’ye ulaştı, sizin keskin sorular soran tarzınızı da ozellikle beğeniyorum” dedi. Shiftdelete