ABD'nin Huawei'ye karşı uyguladığı yaptırımlar, yine donup ABD'li şirketleri vuruyor. Huawei CEO'su, son yaptığı acıklama ile bu konuya parmak bastı. ABD Başkanı Trump, Huawei’nin bir guvenlik acığı oluşturabileceği gerekcesiyle firmaya yasaklar getirmişti. Bu yasaklar sonucunda ABD’li firmalar, Cinli uretici ile iş birliği yapamıyordu. Haliye Google da bu yasaktan etkilendi. Huawei telefonlarda Android işletim sistemi kullanılıyordu. Android’in arkasında ise Google var. Google, ABD menşeli bir firma olduğu icin hizmetlerini Huawei’ye sunamıyor. Haliyle Huawei bir alternatif bulmak zorunda, zira dunya uzerinde 1 milyara yakın kullanıcısı var. Trump yonetiminin verdiği karara karşı ABD’li teknoloji ureticileri de lobi faaliyetleri yurutuyorlar. Boylece yeniden Huawei’ye ve Cin’e parca/urun/hizmet satabilecekler. Google da bu firmalardan biri. Google’ın cabalarından yola cıkan Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, CNBC’ye verdiği roportajda bu konuya değindi. Huawei’nin Android’i bırakması halinde Google’ın işlerinin de karışacağını soyleyen CEO, firmanın 700-800 milyon kullanıcı kaybedeceğini soyledi. Google ve Huawei’nin her zaman ortak ilgileri olacağını soyleyen Zhengfei, yasağın devamı durumunda Google’ın da onemli oranda kullanıcı kaybedeceğini belirtti. Cinli teknoloji devi, Google’ın Android’inin yerini alması icin yeni bir işletim sistemi bulmaya calışacak. Firma, HongMeng adlı bir işletim sistemi geliştiriyor. Bu işletim sisteminin Ekim 2019’da yayınlanabileceği soyleniyor. Firma, pek cok ulkede HongMeng isminin telifini alıyor. Bu alternatifte Cinli ureticinin uygulama desteği konusunda cok ciddi yatırım yapması gerekecek. Firmanın bir diğer alternatifi ise 900 bin kadar uygulamaya sahip olan Aptoide kullanmak gibi gozukuyor. İşletim sistemi halihazırda kullanılıyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei’nin CEO’su Google’a Seslendi: 800 Milyon Kullanıcı Kaybettiniz