Huawei, kendi işletim sistemi ekosistemi olan HongMeng'in populerleşmesi icin uygulama geliştiricilerini acık kaynak kodlu programına davet etti. Şangay'da gercekleşen Cin Acık Kaynak Zirvesi'nde Huawei'nin Strateji ve Endustri Gelişimi Başkan Yardımcısı Xiao Ran, Huawei'nin Huawei Ark derleyicisinin Ağustos 2019 tarihinde resmi olarak acık kaynaklı olacağını duyurdu. Huawei, ortakları ve uygulama geliştiricilerini 'Ark of Friends Circle' isimli bir terminal kurmaya davet etti. Huawei, bu projesiyle birlikte adil, acık, sağlıklı ve herkesin kazanacağı kuresel bir ekosistem oluşturmayı amacladığını belirtti. Acık kaynak kodlu Ark derleyicisi, Huawei'nin yeni işletim sistemi HongMeng konusunda ciddi bir ilerleme olarak goruluyor. Bu yılın mayıs ayında ABD, Huawei'yi kara listeye almıştı. Bir sure gectikten sonra Google, Huawei'ye olan Android desteğini keseceğini belirtmişti. Bu acıklamanın ardından Huawei, kendi işletim sistemini uzun bir suredir geliştirdiğini acıklamıştı. Huawei, P30 serisinin Cin modelinin lansmanında, mimari seviyedeki optimizasyonlarla performansı ciddi anlamda artıran 'Ark Derleyicisi'ni tanıtmıştı. Huawei, Ark duzenleyicisinin sistem akıcılığını %24, sistem yanıtı hızını %44 ve ucuncu parti uygulamalarının akıcılığını da %60 oranında artırdığını iddia etmişti. Dahası, bu sistemi amiral gemisi cihazlarına da uygulayacağını belirten Huawei, halihazırda fazlasıyla rekabetci bir performansı olan cihazların daha da gelişeceğini bildirmişti. Cinli medya TechWeb, Huawei'nin işletim sistemi HongMeng'in zor olan kısmının teknik geliştirme değil, ekosistemin oluşturulması olduğuna inandığını bildirdi. Hatırlayacak olursak Ali ve Meizu, Yun OS isimli bir sistem cıkartmış, %7'lik bir pazar payına sahip olarak iOS'un uyumluluk sorunu zamanında Cin'deki en buyuk ikinci işletim sistemi haline gelmişti. Ark duzenleyicisinin, geliştiricileri Huawei ekosistemine cekmesi ve işletim sisteminin piyasaya girme surecini hızlandırması bekleniyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei, Geliştiricileri Kendi İşletim Sistemi HongMeng'e Davet Etti: Herkes Kazansın