G20 zirvesinden sonra Huawei'ye uygulanan ambargonun yumuşatılacağını soyleyen Trump'ın acıklamaları, Huawei'yi etkilemişe benzemiyor. Aylardır devam eden ABD ve Cin arasındaki ticari savaştan en cok etkilenen firma olan Cinli Huawei’nin akıllı telefon piyasasındaki geleceği icin Japonya’nın Osaka kentinde duzenlenen G20 oldukca buyuk bir onem arz ediyordu. Bu zirvenin sonucu nispeten Huawei’nin istediği gibi gelişti ve ABD Başkanı Donald Trump, şirkete uygulanan yaptırımların yumuşayacağını ifade etti. İki ulke arasındaki uzlaşmanın ve Trump’ın geri adım atmasının sebepleri arasında Google ve Intel’in de aralarında bulunduğu ABD menşeili şirketlerin bu kararı eleştirmesi de bulunuyor. Bu şirketlerin, ABD yonetiminin aldığı kararı eleştirmesinin sebebi ise en buyuk alıcılarından bir tanesi kaybetmesiydi. Gorunen o ki Trump’ın Huawei uzerindeki yaptırımların yumuşayacağını soylemesi Huawei tarafında cok buyuk bir etki yaratmamış. Şirketin CEO’su Ren Zhengfei, Financial Times’a verdiği roportajda Trump yonetiminin aldığı kararın şirket uzerinde cok fazla bir etkisinin olmayacağını dile getirdi. ABD tarafından uygulanan ambargonun şirketin yararına olduğunu soyleyen Zhengfei, başta ABD olmak uzere dışa olan bağımlılıklarını minimum seviyeye indirmeyi planladıklarını soyledi. Zhengfei, ayrıca ambargo sonrası calışanların daha fazla calışmaya başladıklarını da dile getirdi. Sonuc olarak bakıldığında ABD, Huawei uzerindeki ambargoyu yumuşatma yoluna gitmiş olsa da Huawei, gelecekteki zorluklara da hazırlıklı olmak icin garantili davranmayı seciyor. Webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei'nin CEO'su Trump'a Rest Cekti: Geri Adım Atılması Onemli Değil