Donald Trump’ın gecen hafta Huawei’nin Kuzey Amerikalı şirketlerle iş yapmaya devam edebileceğini acıklamasının ustune Google, Huawei’nin Android kullanmasına izin verecekti ancak bu durum Cin şirketinin kendi işletim sistemi olan HongMengOS’u geliştirmesini durdurmayacak. ABD’nin Cinli teknoloji devi Huawei’ye yaptığı yaptırımlardan sonra, Huawei’nin kendi işletim sistemi HongMengOS hakkında bir suru gelişme duymuştuk. Son zamanlarda ABD ve Cin arasında biraz daha yumuşamaya doğru ilerleyen bu ticari savaşta Huawei ile ABD’li şirketlerin iş yapmasında sıkıntı olmadığını soyleyen Trump’a, Huawei’nin CEO’sundan cevap gecikmedi. Google, Donald Trump'ın Huawei icin yaptığı acıklamalardan sonra Android desteğini devam ettirecekti ancak Ren Zhengfa, kendi işletim sistemlerini geliştirmekten vazgecmediklerini acıkladı ve buyuk iddialarda bulundu. Kendi işletim sistemlerinin Android’den daha hızlı olacağını soyleyen Ren, aynı zamanda MacOS’tan da hızlı olacaklarını belirtti. Bu acıklama, HongMengOS’un bilgisayarlar icin de gelebileceği anlamına geliyor olabilir. HongMengOS’un hızlı olduğunu zaten duymuştuk ve bircok farklı cihaza geleceğini biliyorduk ancak gercekten bilmek istediğimiz en onemli şey işletim sisteminin ne zaman kullanılabilir olacağı. Yeni işletim sisteminin Huawei Geliştirici Konferansında bu konu hakkında bir duyuru yapmalarını bekliyoruz. Webtekno