Cinli teknoloji devi Huawei, ilk katlanabilir akıllı telefonu Huawei Mate X'in tanıtım tarihini ileriye atarak cihazın beklenenden daha gec geleceğini belirtmişti. Cihaz cıkış yapmadan once her şeyden emin olmak isteyen ve Samsung'la benzer bir tabloyu yaşamak istemeyen Huawei, cihazın eylul ayında tanıtılacağını soylemişti. Ortaya son cıkan gorseller, cihazın planlanandan daha erken gelebileceğini ortaya koydu. Katlanabilir telefon fikrinin hayatımıza girmesiyle birlikte bircok firma, bu alanda kendine yer edinmeye calıştı. İlk adımı atan Samsung, lansmanının hemen ardından ekran sorunlarıyla karşılaşınca on siparişlerini iptal etmek, hatta cihazı tekrardan hazırlamak zorunda kaldı. Guney Koreli akıllı telefon devi, akıllı telefonun cıkışının tam bir fiyasko olduğunu kabul etmiş, erken davranıldığını da belirtmişti. Galaxy Fold'un başarısızlığı Huawei'ye ders oldu Samsung'un bu başarısız denemeleri ve talihsiz olaylarının uzerine gozler, katlanabilir telefonlar konusunda en yakın rakibi olan Huawei'ye cevrilmişti. Uzun bir suredir katlanabilir telefonu konusunda sessiz kalmayı tercih eden ve ABD ile olan ticari savaşı uzerine odaklanan Huawei, katlanabilir telefonunun tanıtım tarihinin, belirli geliştirmeler icin ertelendiğini belirtmişti. Samsung'un başarısız cıkışından sonra işleri biraz daha ağırdan alan Huawei, ozellikle Samsung'un isminin Galaxy Fold ile sallandığını gordukten sonra emin adımlar atmak istiyor gibi gorunuyor. Tanıtım tarihini Samsung'un aksine cihaz tanıtıldıktan sonra ertelemek istemeyen Huawei, tanıtım tarihini eylul ayına atmıştı. Elimize gecen son bilgilerde, cihazın daha erken tanıtılabileceği ortaya cıktı. Huawei Mate X, beklenenden erken gelebilir Weibo'da paylaşılan yeni posterde, Huawei'nin ilk katlanabilir telefonu Mate X'in reklamları rahatlıkla gorulebiliyor. Bu posterlerden yola cıkarak Cinli akıllı telefon ureticisinin cok yakın bir zamanda ilk katlanabilir telefonu Huawei Mate X'i Cin'de satışa cıkaracağı duşunuluyor. Huawei Mate X'in, tanıtım sırasında 2.299 euroluk (yaklaşık 14.750 TL) fiyat etiketiyle kullanıcıları karşılayacağı belirtilmişti. Daha sonra yapılan bir acıklamada Huawei, cihazın Cin'de 14.999 yuanlık (yaklaşık 12.450 TL) bir fiyat etiketine sahip olacağını acıklamıştı. Huawei Nova 5 serisinin lansmanında konuşan Huawei Urun Muduru He Gang, verdiği bir roportajda Huawei Mate X'in temmuz sonu ya da ağustos ayının başında Cin'de satışa cıkmasını beklediğini belirtmişti. WebTekno