Huawei'nin geliştirdiği Hongmeng OS'u test eden ekip, işletim sistemi ile ilgili ilk değerlendirmelerini paylaştı. Buna gore Hongmeng OS, yeni simgeler, ozel zil sesleri, ozelleştirilebilir bir yapı ve şimdilik kilitli olan pek cok ozelliği bunyesinde barındırıyor. Trump yonetiminin aldığı kararlardan sonra Huawei, kendi işletim sistemi uzerinde calıştığını resmen doğruladı. Şirket, işletim sistemini muşterilerinin hizmetlerine sunmadan once son dokunuşları yapıyor. Hatta gectiğimiz hafta yapılan duyurularda, Huawei'nin Hongmeng OS'u Mate 30'da test ettiği soylendi. Huawei tarafından yapılan acıklamalarda Hongmeng OS'un Android ve macOS'a gore cok ciddi bir oranda hızlı olduğu ifade edilmişti. Şimdi ise Huawei test ekibi, Hongmeng OS ile ilgili ilk değerlendirmelerini paylaştı. Edinilen bilgilere gore Huawei, Hongmeng OS'a yeni bir acılış animasyonu ekledi. Simgelerin tamamı yeniden tasarlandı ve Huawei, kullanıcıların tum ozelleştirmeleri yapabilmesi icin işletim sistemini esnek tuttu. Ayrıca Hongmeng OS, yeni bir bildirim ekranına ve geniş bir arama kutusuna sahip olacak. Test ekibi, HongmengOS'ta henuz kullanılamayan pek cok ozelliğin olduğunu ifade ediyor. Bu ozelliklerin şimdilik kilitli mi kalacağı yoksa şirketin bu ozellikler uzerinde calıştığı icin mi kilitli olduğu ise bilinmiyor. Konuyla ilgili bir başka soylenti ise Huawei'nin gizlilik endişesi ile ozellikleri kilitli tuttuğu. Yani Huawei, kendi işletim sistemindeki ozelliklerin rakipler tarafından duyulmamasını istiyor olabilir. Huawei, kendi işletim sisteminin sadece akıllı telefonlar icin uretilmediğini daha once doğruladı. Bu da Hongmeng OS'un tabletler, bilgisayarlar, ağ urunleri ve veri merkezleri de dahil olmak uzere, cok ceşitli alanlarda kullanılabileceği anlamına geliyor. İlerleyen donemlerde Huawei'nin kendi işletim sistemi ile ilgili daha cok bilgi edinebileceğiz. webtekno
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Huawei
- Huawei Test Ekibi, Hongmeng OS ile İlgili İlk Yorumlarını Paylaştılar