Shiftdelete
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Android Telefonlar
- Xiaomi
- Xiaomi Mi 9 tanıtım tarihi resmen acıklandı!
-
11-10-2019, 17:55:05Kayıtlı ÜyeXiaomi Mi 9 tanıtım tarihi resmi olarak acıklandı. Bu gelişmeyle beraber, bir suredir sızıntılara konu olan ve merakla beklenilen Mi 9 icin geri sayım da resmen başlamış oldu. Xiaomi Mi 9 tanıtım tarihi acıklandı! Bircok kullanıcı tarafından merakla beklenen ve coğu teknik ozelliği sızdırılan Xiaomi Mi 9 icin sonunda tarih verildi. Xiaomi’nin resmi Weibo hesabı uzerinden yapmış olduğu duyuruyla Mi 9, 20 Şubat Carşamba gunu Cin’de gercekleşecek olan lansman ile resmiyet kazanacak. Hatırlarsanız, gectiğimiz gun Xiaomi’nin CEO‘su yeni amiral gemisinin kamerası ile ilgili atıfta bulunmuştu. Bunun haricinde, bircok sertifika kurumundan da onay alan Mi 9’un zaten yakın bir zaman icerisinde tanıtılacağı tahmin ediliyordu. Peki, 20 Şubat’ta tanıtılacak olan Mi 9’un beklenen ozellikleri neler? Gelin, kısaca hatırlayalım. Xiaomi Mi 9 ozellikleri neler sunacak? 6/8/10 GB RAM ve 128/256 GB dahili hafıza secenekleriyle cıkacak olan Xiaomi Mi 9’a 7 nm fabrikasyon sureciyle uretilen Snapdragon 855 guc verecek. Bununla beraber 6.4 inclik AMOLED ekranın uzerine kurulan olan Xiaomi’nin amiral gemisinde ayrıca uclu arka kamera kurulumu da bizleri karşılayacak. Son paylaşılan raporlara gore Xiaomi, bu kısımda 48 MP ana kameraya yer vermesi bekleniyor. Soz konu bu ana kameraya ise sırasıyla, 18 MP ikincil ve 8 MP derinlik sensorunun eşlik etmesi bekleniyor. Tum bunların haricinde telefonun on tarafında ise bizleri, Sony IMX546 sensorlu 24 Megapiksel değerindeki bir on kameranın karşılayacağı da ozellikle belirtiliyor. Hemen aşağıdan, Mi 9’un sızdırılan diğer ozelliklerine de goz atabilirsiniz. Sızdırılan Xiaomi Mi 9 ozellikleri Ekran: 6.4 inc, 19.5:9 Full HD+ AMOLED (1.440 x 2.800 piksel) İşlemci ve Grafik Birimi: Snapdragon 855 – Adreno 640 RAM: 6 veya 8 GB RAM / 10 GB RAM Depolama: 128 GB depolama alanı Arka uclu kamera: 48 MP ana kamera + 18 MP ikincil kamera + 8 MP uzaklık olcer sensoru On Kamera: 24 MP IMX576 Batarya: 32 W Hızlı şarj 4.0 destekli 3500 mAh Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C+ 5G desteği İşletim Sistemi: MUIU 10 tabanlı Android 9.0 Pie Fiyat : 436 dolar