Mi 9/SE taleplerini karşılamakta zorlanan Xiaomi, uretim kapasitesini arttırdığını acıkladı. Xioami'nin Mi 9'u; Snapdragon 855 yonga seti, uc kamerası ve sağlam bir OLED ekranıyla 2019 yılında bir amiral gemisi icin tum gereksinimleri karşılıyor. Bunun yanı sıra telefonun 500 Euro'nun altındaki fiyatıyla piyasaya sunulduğu Şubat ayından beri cok fazla talep edilmesi şaşırtıcı olmasa gerek. Hatta telefon icin o kadar fazla talep var ki Xiaomi taleplere yetişemiyor ve cihazın stokları hep sınırlı. Ancak Cin sosyal paylaşım platformu Weibo'da CEO Lei Jun'un paylaştığı bir gonderiye gore uretim kapasitesi hızlı bir yukseliş gosterdi. Sorunlar şimdilik ortadan kalkmış gibi gorunuyor. Gecen hafta Mi 9 ve kucuk kardeşi Mi 9 SE'nin toplam satışları 1,5 milyon birimi gecmişti. Ancak Xiaomi'nin CEO'suna gore Mart'ın başlarında uretimde sıkıntılar yaşanıyordu. Lei Jun detaylara fazla girmeden sorunların cozulduğunu ve şirketin aylık 1 milyondan fazla Mi 9 birimi ureteceğini acıkladı. Mi 9 Explorer/Transparent Edition hala dunya capında piyasaya sunulmuş değil ama artan uretim olanaklarını duşunursek bu da yakın zamanda gercekleşebilir.
Webtekno