Dunyanın en hızlı telefonu olarak lanse edilen Xiaomi Mi4, her zaman urettiği urunlerle tum dunyayı şaşırtan bir ulkeden geliyor. Cin malı olan Xiaomi Mi 4, Turkiye’de cok bilinmese de Cin’in en buyuk telefonlarından biri konumunda. Peki Xiaomi Mi 4 gercekten de dunyanın en hızlı telefonu mu ? Cihazın performans ozelliklerine baktığımızda bunun hic de uydurma bir soz olduğunu duşunemiyoruz. Zira Xiaomi Mi 4‘un sahip olduğu ozellikler bu iddiayı destekliyor. Cihaz, iPhone ve Samsung’un son model cep telefonlarından bile daha ustun ozeliklere sahip. Android 4.4.3 işletim sistemi ile gelen Xiaomi Mi 4, dort cekirdekli 2.5Ghz işlemciye ve coğu telefonda goremediğimiz 3Gb ram belleğe sahip. 5″ boyutundaki ekran 1080p Full HD goruntu veriyor. Cihaz 16Gb ve 64Gb’lık modellerle kullanıcısının karşısına cıkıyor. Maalesef Xiaomi Mi 4 ‘de harici kart desteği bulunmuyor. Cihazı ustun kılan ozelliklerden biri de hic şuphesiz sahip olduğu kamera performansı. 13 megapikselli arka kamera cift LED flaşla cok daha net goruntuler elde etme imkanı sunuyor. 1/3″ sensor boyutu, yuz ve gulumseme algılama, dokunmatik odaklanma ve HDR ozelliği ile donatılan arka kameraya ek olarak yine benim diyen bir cok telefonda goremediğimiz 1080p goruntu kalitesi sunan 8 megapiksellik on kamera bulunuyor. Xiaomi Mi 4 ‘un goze carpan diğer ozellikleri ise şu şekilde: Celik kasa, 4G LTE teknolojisi, NFC teknolojisi, 3080mAh batarya ile daha uzun sureli kullanım imkanı, siyah ve beyaz renk secenekleri. Xiaomi Mi 4 ‘un fiyatı ise 16Gb’lık modeli icin 320$ , 64Gb’lık modeli icin ise 400$. XİAOMİ Mİ4 TANITIM VİDEOSU http://www.youtube.com/watch?v=tq54wdNa7rU __________________