Cinli akıllı telefon sektoru devi Xiaomi, Android'in son surumune geciş icin hazırlıklarını tamamlıyor. Beta programına giriş yapan Xiaomi'nin kısa zaman icerisinde cihazlarını Android'in son surumu Q'ya gecirmesi bekleniyor. İşletim sistemleri son kullanıcıya yayınlanmadan once icerisinde barındırdığı hataların giderilmesi buyuk onem taşıyor. Bu hatalar da gunumuzde "beta sureci" ile temizleniyor. İşletim sistemlerinin son surumlerini beta olarak sunan yazılım geliştiricileri, hataları cok kısa bir surede fark edip cozum uretebiliyorlar. Yakın zamanda MIUI Android Q Beta yazılım programını Mi 9 akıllı telefonu icin duyuran Xiaomi, 400 test kullanıcısı ile betanın denemesini yapıyor. Bu sayede ciddi hatalar olması durumunda buyuk bir Mi 9 kullanıcı kitlesi hatalardan etkilenmemiş oluyor. MIUI Android Q Beta yazılım programı kapsamında ekran goruntuleri de XDA Developers forumunda paylaşıldı. HÂlihazırda MIUI 10 bazlı olan Android Q Beta'da MIUI 11 ile gelecek olan yeniliklerin ne yazık ki hicbiri bulunmuyor. Bunun yanında yeni veya guncellenmiş bir başlatıcı arayuzu bizleri karşılıyor. Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'ta uzun zamandır bulunan ve hangi uygulamada ne kadar zaman gecirdiğinizi oğrenmenize olanak tanıyan Ekran Suresi isimli uygulama, MIUI Android Q Beta'da bizleri Screen Time ismiyle karşılıyor. Arayuzde yapılan en onemli ve goze carpar değişikliğin arama butonunun alt tarafta yeni bir simge formatı ve yazı ceşitleriyle yeniden konumlandırılmasının olduğu gozukuyor. Ekranın alt tarafından sola ve yukarı kaydırıldığında acılan pencerelerde dikkatleri uzerine cekiyor. MIUI arayuzune eklenen yeniliklerin yanı sıra Android Q'nun tum getirileri de beta surumunde yer alıyor. Kullanıcılardan gelen geri donutlere gore Xiaomi'nin MIUI Android Q Beta surumu stabil değil. Surumde bir suru hata bulunuyor ve bu hataların duzeltilmesi gerekiyor. Xiaomi'nin onumuzdeki gunlerde guncellemeler yayınlayarak hataları yavaş yavaş gidermesi bekleniyor. webtekno