Bazı Xiaomi Telefonlar İcin Android 10 Custom ROM Yayınlandı
Android geliştiricileri, Xiaomi'nin Mi 6, Mi 8, Redmi Note 5 ve Poco F1 modelleri icin hazırladıkları Custom ROM'ları piyasaya surduler. Resmi olmayan bu Android 10 surumu, bazı hatalar icerseler de kullanıcılara yenilenmiş bir deneyim sunuyor. Google, mobil cihazlar icin sunduğu işletim sistemi Android'in son surumu olan Android 10'u gectiğimiz hafta itibarıyla piyasaya surdu. Kullanıcılar icin yeni ozellikler iceren ve son teknolojilerle entegreli bir şekilde calışabilen Android 10'un piyasaya surulmesiyle birlikte akıllı telefon ureticileri de kendi cihazları icin bu işletim sistemi uzerindeki calışmaları tamamladılar. Android işletim sisteminin acık kaynak kodlu olmasından yararlananlar sadece akıllı telefon ureticileri değil. Android geliştiricileri de Android'in yapısından yararlanarak biraz daha ozelleştirmiş Android surumleri oluşturabiliyorlar ve bu tarzdaki Android işletim sistemlerine de "Custom ROM" ismi veriliyor. Şu sıralardaysa Cinli teknoloji ureticisi Xiaomi'nin Mi 6, Mi 8, Redmi Note 5 ve Poco F1 modelleri icin Android 10 Custom ROM'lar piyasaya surulmuş durumda. Dilerseniz şimdi, bu Custom ROM'ların ozelliklerine ve nasıl indirebileceklerine bakalım. Xiaomi Mi 8 icin geliştirilmiş olan Custom ROM, Google Pixel 3 icin geliştirilen Android 10'un farklı bir versiyonu. Geliştiriciler, bu Custom ROM'un bazı kullanıcılarda parmak izi okuyucu sensorunun calışmama ve Google Camera'yla ilgili bazı sorunları olduğunu acıkca belirtiyorlar ancak yine de Android 10 deneyimini Xiaomi Mi 8 telefonunda şimdiden yaşamak isteyen kullanıcılar, bu Custom ROM'u edinebilirler. Eğer sizlerde bir Xiaomi Mi 8 sahibiyseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak resmi olmayan Android 10 surumunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Android geliştiricilerinin Xiaomi Mi 6 icin hazırlamış oldukları Android 10 Custom ROM'uysa geliştiricilere gore sadece bir hata iceriyor. Yapılan acıklamalara gore bu hata, Bluetooth uzerinden medya oynatmayla ilgili. Bunun haricindeyse herhangi bir sorununun olmadığı soyleniyor. Eğer sizler de Xiaomi Mi 6 icin yayınlanan ve resmi olmayan Android 10 tabanlı "LineageOS 17.0"a geciş yapmak isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Xiaomi Redmi Note 5 icin hazırlanan Custom ROM'sa henuz alfa surumde. Bu da hala pek cok sorunun olduğunun habercisi. Bu yuzden normal işlevsellikte Android 10 deneyimi yaşamak isteyenlerin, bu Custom ROM'dan uzak durmaları gerektiğini soyleyebiliriz. Şu an icin cok da işlevsel bir şekilde calışmayan ancak yine de Android 10 deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar tarafından kullanılabilir olan Custom ROM'u indirmek icin burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Poco F1 icin geliştirilmiş olan Custom ROM da diğerleri gibi bazı sorunlarla birlikte geliyor. Ancak projesinin arkasında duran geliştiriciler bu işletim sistemini geliştirmeye devam edeceklerini ve sorunları gidereceklerini acıklamış durumdalar. Bu Custom ROM'un bilinen en buyuk sorunuysa parmak izi okuyucu sensorle ilgili. Eğer sizlerde bir Poco F1 kullanıcısıysanız ve şu an icin parmak izi okuyucu sensor olmadan da olur diyorsanız, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bu Custom ROM'ların, ilgili modeller icin yayınlanmış resmi Android surumu olmadığını ve kullanımdan kaynaklı yaşanabilecek sorunlarının tamamen kullanıcı sorumluluğunda olduğunu hatırlatırız.