LG'nin 2015 yılı amiral gemisi LG G4'u detaylı bir şekilde inceliyoruz. İşte merak edilen LG G4'un tum detayları ve merak ettiğiniz tum soruların cevapları bu videomuzda. Daha once incelediğimiz Samsung'un amiral gemisi Galaxy S6 Edge ve Galaxy S6, HTC'nin 2015 yılı amiral gemisi HTC One M9'dan sonra gozler LG tarafına cevrilmişti. LG'nin G4 modeliyle neler yapacağı oldukca merak ediliyordu. Ozellikle ekran ve kamera konusunda kendini epey geliştiren LG, G4 modeliyle ozellikle kamerada ben de varım diyor. Ana hatlarıyla LG G3'e benzeyen tasarım LG G2'den bu yana gelen ana tasarım hatlarını kullanmaya devam eden LG, G4 modelinin tasarımını G3'ten cok da farklılaştırmamış. Ekran kısmında ic bukey bir eğime yer veren LG, G2 ve G3'teki arka kısımdaki eğimlerine de devam ediyor. Bu da telefonu tek elle tutma konusunda cok başarılı bir hale getiriyor. Tabii LG G3'e gore G4'un az da olsa ağırlaştığını da hatırlatalım. Detaylı Snapdragon 808 değerlendirmemiz videoda ama biraz bahsedelim Snapdragon 801 ve 805 ile salt işlemci gucu bakımından ayrılan Snapdragon 808, işlemci gucunun ağır bastığı noktalarda Snapdragon 810 ile benzer bir karakter sergiliyor. Grafik işlemci tarafında ise Snapdragon 808, Snapdragon 801 ve 805 ile benzer bir grafik ciziyor. Yani kısaca LG G4, test canavarı bir telefon olmayacak. Fakat kullanım detaylarında ozellikle videomuzda da goreceksiniz, yazılımın stabilitesiyle goz dolduran bir deneyimi var. Quantum IPS 5.5 inc ekran Quantum IPS, gercekten IPS ekran deneyimini ciddi anlamda ileri seviyeye taşımış. AMOLED ekranlarla IPS ve LCD ekranlar arasındaki en buyuk fark olan başarılı siyah performansı, Quantum IPS ile karşımıza cıkıyor. Kontrast değerleri Quantum IPS ile oldukca yukarı seviyeye taşınıyor. İnceleme videomuzda da bahsedeceğimiz uzere, LG G4'un ekranı beni gercekten etkilemeyi başardı. En iyi yanı kamerası İddialı f 1.8 diyafram aralığına sahip 16 Megapiksel ana kamera ve 8 Megapiksel on kamerayla rakamsal ve teknik detaylar acısından başarılı olan LG G4, OIS 2.0 ve yeni renk algılama sensoruyle beraber kamera deneyimini geliştiriyor. Yeni hazırlanan yazılımla beraber DSLR'larda gorduğumuz manuel kamera ayarları LG G4'te karşımıza cıkıyor. Cok yorumlamadan LG G4 ile cektiğimiz fotoğraflarla sizi başbaşa bırakalım. LG G4 ile ilgili sozu daha da uzatmadan sizi inceleme videomuzla başbaşa bırakalım. Surprizi kacmasın. İyi seyirler... http://youtu.be/QzUP3wFuQLY LG G4'un artıları Tek elle guzel kullanım deneyimi Quantum QHD+ IPS ekran ile oldukca başarılı deneyim f1.8 kamera ve gelişmiş kamera yazılımı, gercekten kamera deneyimini oldukca ileri taşıyor 3000 mAh'lik batarya, mevcut amiral gemilerine gore daha fazla pil suresi sunuyor LG G4 ile gelen Android 5.1 ve UX 4.0'ın guzel uyumu, stabil performans Cıkarılabilir pil ve microSD kart desteği LG G4'un eksileri LG G3'e gore performans olarak cok fazla bir fark acamıyor. Parmak izi okuyucusu ve suya dayanıklılık gibi yeni nesil bazı ozelliklere sahip değil LG G4'un fiyatı ve teknik ozellikleri Ekran: 5.5 inc Quad HD Quantum IPS ekran Ekran Koruması: Corning Gorilla Glass 4 Kalınlık/ Ağırlık: 9.8 mm / 155 gram İşlemci: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 ( 1.8 GHz 2x Cortex A57 + 1.4 GHz 4 x Cortex A53) Grafik İşlemci: Adreno 418 RAM: 3 GB DDR3 Depolama: 32 GB (microSD kart ile 128 GB) İşletim Sistemi: Android 5.1 LG UX 4 Ana Kamera: 16 Megapiksel OIS 2.0 F 1.8 / [email protected] FPS [email protected] On Kamera: 8 Megapiksel / 1080p @30 FPS video Batarya: 3000 mAh Fiyat: Tam olarak belli değil KAYNAK:SHİFTDELETE __________________